Tragedija u Brazilu

Na ulici ubijen brazilski nogometaš

Diogo je pogođen s 10 metaka i nije mu bilo spasa. Preminuo je u bolnici na odjelu intenzivne njege.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2023. u 09:48 Bljesak.info/SN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilski nogometaš Felipe Diogo je ubijen u svojem rodnom gradu kada je iz kluba stigao kući na odmor. Ovaj 21-godišnji napadač je igrao za Sao Bernardo u brazilskoj Serie C.

Diogo, koji je nosio nadimak Favela, je prošao škole nogometa brazilskih prvoligaša Cruzeira i Botafoga, a onda je potpisao za Sao Bernardo. Brazilski mediji pišu kako se vratio doma u svoj Ribeirao Preto za praznike, a ubijen je iz vatrenog oružja u svojoj ulici u utorak.

Diogo je pogođen s 10 metaka i nije mu bilo spasa. Preminuo je u bolnici na odjelu intenzivne njege. Policija istražuje motive ovog ubojstva, a od Dioga se oprostio njegov klub.

"Sao Bernardo je s velikim žaljenjem primio vijest o smrti našeg nogometaša Felipea Dioga Bernardesa Ferreire. Neka Bog utješi njegovu obitelj u trenucima najveće tuge", napisali su iz kluba.

Diogo je u klub stigao prošle godine i pomogao im da iz četvrte lige uđu u treću u svojoj prvoj sezoni u klubu. Nastupio je 18 puta i zabio četiri gola. Od njega se oprostio i njegov bivši suigrač Yan Eduardo De Campos.

"Kao igrač je, zasigurno, bio jedan od najvećih talenata u generaciji 2002. koje smo ikada imali u Ribeirau. Bio si autentičen, ali uvijek sam te upozoravao na trening. Kako bi trenirao, potrebno je da sportaš ima konstantnu podršku i da ga se vodi. Morate biti tu za njega stalno, davati mu emocijonalnu podršku, poticati ga na učenje i osobni razvoj. Previš ljudi je profitiralo, a manje treniralo. O tome smo pričali u našem zadnjem razgovoru", rekao je De Campos pa dodao:

"Danas se opraštamo od našeg prijatelja Felipea Dioga Favele. Tvoj odlazak nam ostavlja važnu lekciju. Neka te se sejćaju ne samo po šalama i veselju koje si nam donio u živote, nego neka to bude i stalni podsjetnik na važnost treninga i stvaranja kompletnog i odgovornog igrača. Počivaj u miru, dragi prijatelju. Uvijek ću te se sjećati i biti zahvalan", poručio je njegov prijatelj i bivši suigrač.

Kopirati
Drag cursor here to close