Fener prošao dalje

Zbog navijačkih izgreda u Mariboru prekinuta utakmica

Nogometaši Maribora izgubili su i drugi dvoboj protiv Fenerbahčea u 3. pretkolu Konferencijske lige, a susret su obilježili izgredi navijača.
Sport / Nogomet | 18. 08. 2023. u 00:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pobjede od 3:1 u Turskoj Fenerbahče je slavio i u Mariboru, a za uvjerljivo slavlje od 3:0 na stadionu Ljudski vrt zabili su Irfan Can Kahveci (17), Sebastian Szymanski (77) i Dušan Tadić (79).

Nažalost, susret je obilježio prekid utakmice zbog nereda navijača. 

Navijači Maribora prerušili su se u redare i ukrali jedan od udarnih transparenata navijačima Fenera koji su poludjeli poslije tog poteza.

Nakon što je zastava ukradena, probili su zaštitarski blok i ušli na tribinu među domaće navijače. Spretnom su reakcijom uspjeli vratiti ukradenu zastavu, a šake su sijevale na sve strane.

Inače, skupina navijača Fenerbahčea pod nazivom GFB Europe jedna od brojnijih među pristašama turskog kluba, a u navijačkom svijetu vlada pravilo, ako zastava ''padne'' i skupina odlazi u prošlost.

U 66. minuti portugalski sudac Fabio Verissimo odlučio je prekinuti dvoboj zbog upada gostujućih navijača s tribina prema terenu, kao i prema istočnoj tribini na kojoj su bili smješteni navijači Maribora.

Intervenirala je policija, a utakmica je nakon 33 minute prekida nastavljena. Bilo kako bilo, scene iz Maribora obišle su svijet.

Kopirati
Drag cursor here to close