Okršaj navijača i policije

VIDEO | Navijački neredi na ulicama Rima

Talijanski mediji prenose snimke sukoba navijača i policije. Na snimci se vidi da se u tučnjavama koriste i šipke.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2024. u 15:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Navijački neredi na ulicama Rima

Hrvatski trener i bivši reprezentativac Igor Tudor danas od 18 sati vodi Lazio protiv Rome u derbiju talijanske Serie A.

Šipkama na policiju? 

Tudoru je to treća utakmica na klupi Lazija i prvi Derby della Capitale. U prve dvije vodio je momčad protiv Juventusa - pobijedio je u prvenstvu 1:0, a izgubio u kupu 2:0, piše Index.hr

Službenu ulogu domaćina na Olimpicu kojeg ovi rivali inače dijele imat će Roma, a uoči utakmice po gradu su već izbili veliki navijački neredi što je česta pojava kada su u pitanju utakmice Lazija i Rome.

Talijanski mediji prenose snimke sukoba navijača i policije. Na snimci se vidi da se u tučnjavama koriste i šipke.

"Volim derbije, to su velike, važne utakmice u kojima morate dati nešto više da biste pobijedili, a opet ne izgubiti glavu. Ima tu antagonizma, ali mora biti i poštovanja prema protivnicima i prema sportu te emocijama. Atmosfera će biti sjajna. Iskreno, nisam još bio u centru Rima, izoliran sam tu.

Ali jasno mi je kakvu važnost ima ova utakmica za grad. Želim to iskusiti do kraja. Nadam se samo da neće biti problema sa suđenjem", rekao je Tudor uoči utakmice te nahvalio i protivničkog trenera Danielea de Rossija.

Važna utakmica

"On ima jako zanimljive ideje. Njegova Roma je definitivno drugačija od one koju je vodio Jose Mourinho. Radi dobar posao, priznajem mu to, bit će nam teško igrati s njima. Obje naše momčadi žele loptu, žele igrati zabavan nogomet i pobijediti. De Rossija sam uvijek cijenio, i dok je bio igrač jer je držao do određenih vrijednosti", rekao je Tudor.

Roma u Derby della Capitale ulazi kao petoplasirana momčad na ljestvici, dok je Lazio na sedmom mjestu sa četiri boda zaostatka.

Ova će utakmica biti vrlo važna za obja momčadi koje žele što bolju poziciju u borbi za Europu sljedeće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close