Navijački neredi

Strani mediji o neredima u Splitu: Hrvatska je poznata po huliganima koji su jedni od najzloglasnijih u Europi

Neredi su izbili nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske. Prvi nakon završetka utakmice na samom stadionu, onda nakon toga na ulicama u blizi stadiona.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2024. u 15:29 L.Č. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strani mediji raspisali su se o neredima na sinoćnjoj utakmici Hajduka i Dinama, u kojoj je Dinamo odnio pobjedu.

Policija je u Splitu u srijedu navečer privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila liječničku pomoć, izvijestila je policija.

Neredi su izbili nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske. Prvi nakon završetka utakmice na samom stadionu, onda nakon toga na ulicama u blizi stadiona.

Francuzi oštri

Tako i francuski L'Équipe, najpoznatija francuska sportska tiskovina piše o ovim neredima.

"Hrvatska je poznata po reprezentaciji, viceprvaku svijeta 2018., ali i po huliganima koji su jedni od najozloglašenijih u Europi. Među njima su najpoznatiji ultrasi zagrebačkog Dinama, Bad Blue Boysi i Torcida splitskog Hajduka. Utakmice dva rivalska kluba u sklopu Vječnog derbija uvijek su događaji visokog rizika", napisali su u članku.

"Scena kao da dolazi iz Gaze"

"RTL Today"  se također dotakao teme o huliganizmu s Balkana i koliko je popularan nogomet u Hrvatskoj.

"Nogomet je opsesija u Hrvatskoj, gdje je reprezentacija 2018. završila kao viceprvak Svjetskog prvenstva. S nekoliko nacija diljem Balkana, zemlja se dugo bori s huliganizmom na utakmicama, s Bad Blue Boysima zagrebačkog Dinama i Torcidom splitskog Hajduka među najvećim počiniteljima."

Talijanski "La voce del popolo" napisali su da se "Čini se kao scena koja dolazi iz Gaze, ali dolaze iz Splita."

Kopirati
Drag cursor here to close