Unatoč pauzi

Nijemci nahvalili Kramarića: Nastavio je pokazivati klasu

Hrvatski reprezentativac broji šest ligaških zgoditaka i jednu asistenciju za Hoffenheim, a odigrao je 13 utakmica u kojima je 10 puta bio starter.
Sport / Nogomet | 08. 01. 2024. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati njemački portal Kicker zimsku je stanku iskoristio za osvrt na bundesligašku polusezonu.

Jasno, istaknuli su Bayer Leverkusen kao izraženog pretendenta na domaći naslov, budući da momčad Xabija Alonsa kao jedno od najugodnijih iznenađenja sezone boravi na liderskoj poziciji s četiri boda ispred Bayerna, ali i s utakmicom više.

Nijemci su se osvrnuli na najistaknutije igrače dosadašnjeg dijela sezone, među kojima se našao i Andrej Kramarić, prenose Sportske novosti

Hrvatski reprezentativac broji šest ligaških zgoditaka i jednu asistenciju za Hoffenheim, a odigrao je 13 utakmica u kojima je 10 puta bio starter.

Brojke bi vjerojatno bile i bolje da Kramarić zbog ozljede mišića nije pauzirao mjesec dana.

Spomenuti portal izdvojio je glavnog napadača Vatrenih pored još nekih zvjezdanih imena poput Thomasa Müllera i Marca Reusa.

"Ozljeda mišića malo ga je zaustavila, no Kramarić je nastavio pokazivati veliku klasu, pogotovo kada mu je trener ponudio slobodu u napadačkom dijelu veznog reda. Pokazuje želju za golom i tehničku dotjeranost, te ga je teško kontrolirati", piše Kicker.

Međutim, nije Kramarić jedini povjerenik Zlatka Dalića koji se uvukao u redove njemačkog osvrta. Florian Wirtz, hit-veznjak vodećeg sastava iz Leverkusena, po njihovu viđenju podsjeća na dva velikana nogometne igre.

"Wirtz je svjetska klasa, u posljednjih šest mjeseci napravio je najveći iskorak karijere s dosljednim izvanrednim učinkom na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Posjeduje razigravačke sposobnosti kakve rijetki mogu ponuditi, fantastične izvedbe dovode ga u vezu s Modrićem i Messijem. Njegova igra zaista ponekad ima karakteristike dviju zvijezda koje godinama igraju na najvišoj razini", stoji ispod imena 20-godišnjeg otkrića sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close