Dva razlike

VIDEO I PSG ostvario lijepu prednost u prvoj utakmici

Mbappé je u samo nekoliko minuta po tko zna koji put pokazao o kakvoj se nogometnoj klasi radi.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2024. u 00:26 Bljesak/Sportske novosti

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Paris Saint Germain je u Parizu svladao Real Sociedad 2:0 i stekao veliku prednost prije uzvratnog dvoboja u španjolskom San Sebastianu.

Parižani su prema očekivanju prije početka dvoboja imali status favorita, ali u statističkom pogledu nisu imali previše razloga za zadovoljstvo nakon prvog poluvremena s obzirom na to da su u prvih 45 minuta domaćini uputili tek jedan udarac u okvir gola gostiju.

No, bez obzira na spomenuti podatak, to ne znači da se u francuskoj prijestolnici odvijao dosadan i nezanimljiv dvoboj. Kylian Mbappé možda igra posljednju polusezonu u dresu francuskog prvaka, no Mbappé je očekivano i dalje najveća uzdanica sastava, koji bez obzira na silna ulaganja i dalje čeka na osvajanje Lige prvaka.

Baski su u početnoj fazi dvoboja poprilično iznenadili PSG kojem je trebalo dosta vremena da nađe lijeka na vrlo dobru igru španjolskog predstavnika.

Gosti su se ove sezone nakon 10 godina vratili u najcjenjenije europsko klupsko natjecanje i nisu slavili u posljednja četiri susreta, no Real Sociedad mogao je u završnici prvog poluvremena svoju vrlo dobru igru okruniti pogotkom i u potpunosti šokirati domaćina, ali je Merino nakon odličnog udarca s dvadesetak metara umjesto mreže pogodio prečku.

Nastavak je započeo u sličnom ozračju kao i prvo poluvrijeme, Španjolci su bez straha tražili svaku prigodu da dođu do pogotka, dok je u igri domaćina manje više sve ovisilo o inspiraciju Mbappéa, koji se i prometnuo u čovjeka odluke u 58. minuti kada je izmaknuo pažnji Kuboa i iz blizine poentirao i zakucao loptu u mrežu za prednost domaćeg sastava.

Potom je francuski majstor uzdrmao prečku, a Mbappé je u samo nekoliko minuta po tko zna koji put pokazao o kakvoj se nogometnoj klasi radi. U 71. minuti Barcola je vrhunski matirao golmana Remira za povećanje prednosti PSG-a.

Video: PSG - Real Sociedad 

Pobjednika je presudila klasa Mbappéa, dok se nerealizirana prigoda Marina pokazala kao kobna za pobjedničke ambicije Reala Sociedada.

Kopirati
Drag cursor here to close