Champions League

Benfica svladala RB Salzburg, remi Intera i Real Sociedada

Luka Sučić bio je strijelac za Salzburg, ali njegova je momčad izgubila na svom terenu od Benfice sa 1-3 (0-2) te pala s trećeg na četvrto mjesto u skupini i tako ostala bez proljeća u Europi.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2023. u 23:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utakmici za prvo mjesto u skupini D, Inter i Real Sociedad su u Milanu odigrali 0-0 pa je španjolski sastav završio na prvom, a talijanski na drugom mjestu.

Oba kluba su osvojila po 12 bodova.

Hrvatski reprezentativni veznjak Luka Sučić bio je strijelac za Salzburg, ali njegova je momčad izgubila na svom terenu od Benfice sa 1-3 (0-2) te pala s trećeg na četvrto mjesto u skupini.

Nakon što su Di Maria (32.) izrano iz kornera te Rafa Silva (45+1) u prvom dijelu doveli Benficu u prednost od 2-0, Sučić (57.) je početkom nastavka udarcem sa 20-ak metara koji se odbio od bloka gostujućeg stopera smanjio na 2-1.

I s minimalnim porazom Salzburg bi ostao treći u skupini, ali je Cabral (90+2) u sudačkoj nadoknadi pogodio za konačnih 3-1 za Benficu i prolazak portugalskog velikana u Europsku ligu.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Benfica i Salzburg su natjecanje završili sa po četiri boda, no na kraju je Benfica treća, a Salzburg četvrti.

     
       Standings provided by Sofascore     

Tko se plasirao u četvrtfinale?

FC Kopenhagen i Napoli, nakon utakmica odigranih u utorak, pridružili su se  Bayernu, Arsenalu, PSV-u iz Eindhovena, Realu iz Madrida, Real Sociedadu, Napoliju, madridskom Atleticu, Laziju, Borussiji iz Dortmunda, Manchester Cityju, RB Leipzigu i Barceloni koji su i prije posljednjeg kola osigurali prolazak dalje, dok će preostala dva putnika u osminu finala biti poznata nakon utakmica u srijedu.

Galatasaray, Lens, Benfica, Young Boys, Feyenoord i Braga nastavit će na proljeće natjecanje u Europskoj ligi, kao i još dva kluba nakon utakmica grupne faze u srijedu, a to mogu biti Porto ili Šahtar (Skupina H), odnosno Milan, Newcastle ili PSG (Skupina F).

Kopirati
Drag cursor here to close