Golman Bayerna se prisjetio Madrida prije 37 godina

VIDEO I Pfaff: Gađali su me željeznom šipkom, nožem, kamenjem

"Kada sam stigao u svoj šesnaesterac, noževi su letjeli na teren, kao i gvozdena šipka, sudac je pogođen u glavu - naježio sam se. Petarde, kamenje, svega je bilo", prisjetio se Pfaff.
Sport / Nogomet | 30. 04. 2024. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedno vrijeme je bio ako ne najbolji, onda među najboljim europskim golmana. Belgijanac Jean-Marie Pfaff koji je nekada branio u ekipi Bayerna, koji je bio jedan od junaka eliminacije Real Madrida u polufinalu 1987. godine.

Jednostavno je bio nesavladiv u revanšu. Koji je igran u paklenoj atmosferi. Atmosferi koja je opet bila nastavak svega što smo gledali u prvoj utakmici. Bayern je slavio 4:1, pred Realom je u revanšu bila nemoguća misija. Dobiti tri razlike Bayern. Juanito i Mino su bili suspendirani, ali je tu bio Hugo Sanchez, dok je priliku od prve minute dobio Martin Vasquez.

Video: Bayern - Real Madrid 

Bayern je također bio oslabljen, bez Matthäusa, Dorfnera i Rummeniggea. Lattek preferirao defenzivniju formaciju, pa su zaigrali Helmut Winklhofer, Ludwig Kogl, te Danac Lars Lunde. Bayern je Santiago Bernabéu dočekalo više od 100.000 ratnički nastrojenih navijača Reala.

Spremnih na sve kako bi Real eventualno izborio finale. Na udaru se prvi našao golman Bayerna, Jean-Marie Pfaff koji i danas pamti taj susret. Koji je u jednom trenutku bio i prekinut.

"Santillana je zabio gol, nakon čega je isključen Augenthaler. Sat vremena smo igrali s igračem manje. Znali smo da Real ne smije postići drugi gol, jer bi onda nastao kaos, svi bi poludjeli. Bila je to žestoka bitka, jedna od najvećih u Kupu prvaka" pričao je Pfaff. Golman iz Belgije se prisjetio pakla na terenu.

Video: Real Madrid - Bayern Jean-Marie Pfaff 

"Nevjerojatna mržnja je bila na terenu. Oko mene nevjerojatna gužva, ali sam ja ostao hladan. Znao sam, jer ovo je moj posao. Kada sam stigao u svoj šesnaesterac, noževi su letjeli na teren, kao i gvozdena šipka, sudac je pogođen u glavu - naježio sam se. Petarde, kamenje, svega je bilo. Igrači su također bili van kontrole. Sanchez je uvijek stajao na mojim nogama prilikom prekida, kornera. Kažem mu: "Što radiš, skidaj mi se s nogu." Onda me on pljune u lice. Netko me je udario u kuk prilikom jedne intervencije, užas. Ipak, ja sam obranio sve što sam mogao. I ušli smo u finale", prisjetio se legendarni Jean-Marie Pfaff.

Kopirati
Drag cursor here to close