Bayern vs Real Madrid

VIDEO I Vrijeme je za još jedan Europski klasik

Kroz povijest veliki rivali su odigrali 26 utakmica u Ligi prvaka, Real Madrid ima 12 pobjeda, Bayern 11, a tri utakmice završile su neriješeno.
Sport / Nogomet | 30. 04. 2024. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tuchel i Bayern su prošli ove sezone puno toga. Uglavnom negativnog ove sezone. Ostala im je još "zajednička" Liga prvaka, jer bez obzira na to što napravio u istoj, Tuchel na kraju napušta Bayern. Za neuspjehe u Bundesligi i Kupu, trener Bayerna jednostavno nema opravdanja, ovaj put će mu biti nešto lakše u slučaju eliminacije, jer ipak je na drugoj strani Real Madrid.

Posljednja pobjeda Bayerna nad Real Madridom datira iz 2012. Tada je sve bilo predodređeno za finale između Real Madrida i Barcelone, Josepha Mourinha i Pepa Guardiole, na kraju je prvak Europe na Allianz Areni postao Chelsea.

Video: Bayern - Real Madrid 

S druge strane, tri od posljednjih pet naslova prvaka Europe, Real Madrid je osvojio preko Bayerna. Jednom je trener Bayerna bio Guardiola, drugi put Ancelotti, treći Heynckes.

Kroz povijest veliki rivali su odigrali 26 utakmica u Ligi prvaka, Real Madrid ima 12 pobjeda, Bayern 11, a tri utakmice završile su neriješeno. Rivalstvo je počelo u sedamdesetim godinama, posebna priča je druga polovina osamdesetih. Bayern je tada u polufinalu Kupa prvaka razbio Real Madrid 4:1, utakmica je obilježio Realov pitbulla Juanito krvničkim startom.

Video: Juanito 

"Dosta toga zavisi od taktike, ali i od inspiracije igrača. Taktika je uvijek bitna, jer kao kod vožnje automobila - treneri su ti koji voze. Međutim, igrači imaju određene ideje tijekom utakmice i bitno je da se osjećaju slobodno da ih sprovedu u djelo. Potreban nam je miks sreće i kvaliteta da bismo eliminirali tim Realovog kvaliteta. Pošto je sreću potrebno zaslužiti, vjerujem da ćemo uspjeti u tom", kaže Thomas Tuchel.

Video: Bayern - Real Madrid 

Ancelotti također nije imao ugodnu sezonu u Real Madridu, ali je on za razliku od kolega Tuchela nekako svoj brod držao na pravom kursu. Prvaci su i u polufinalu Lige prvake. Iako su ih mnogi otpisali nakon prve utakmice na domaćem terenu protiv Manchester Cityja.

"Malo vas je ovdje koji ste vjerovali da ću držati ovu presicu, ali uspjeli smo. Samopouzdanje dolazi od eliminiranja vrlo snažne ekipe u Europi. U Ligi prvaka povijest znači puno i to ide nama u prilog. Prošlost nam ostaje u lijepom sjećanju, ali sutra će biti druga priča. Samouvjereni smo, ali igramo protiv jakog protivnika. Prvenstveno smo sretni što smo tu, a nadamo se i da ćemo opet igrati finale. Čeka nas 180 minuta, a ne 90. Bayern je snažan u tranziciji i ima jako brze igrače. Mogu igrati na više načina. Obje ekipe su takve da nemaju jasan identitet, već mogu igrati nogomet ovisno o potrebi u tom trenutku", zaključio je Ancelotti.

Kopirati
Drag cursor here to close