Ako će raditi "remont" ekipe

Sada je Ralf Rangnick opcija Bayerna

Međutim, u Bayernu navodno spremaju rekonstrukciju ekipe, pa je u takvoj situaciji Rangnick poželjno rješenje kao netko tko može početi "sklapati" novu od početka.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2024. u 14:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Julian Nagelsmann je napravio ono što bi malo koji trener uradio. Rekao je "Ne", čelnicima Bayerna, što je opet donekle očekivano s obzirom na njegova loša iskustva s ovim klubom.

"Julian Nagelsmann je odlučio da se ne vraća među rekordere njemačkog nogometa zbog loših iskustava s Bayernom", rekao je Bayernov sportski direktor Max Eberl.

Upravo u društvu Eberlea se u posljednje vrijeme na stadionu Bayerna može vidjeti Ralf Rangnick, dobro poznato lice u nogometnim krugovima. Trenutačni izbornik Austrije koju je preuzeo nakon loše epizode u Manchester Unitedu. Upravo zbog toga mnoge iznenađuje činjenica da je Rangnick "u igri".

Međutim, u Bayernu navodno spremaju rekonstrukciju ekipe, pa je u takvoj situaciji Rangnick poželjno rješenje kao netko tko može početi "sklapati" novu od početka. Christoph Freund sportski direktor Bayerna je jedno vrijeme surađivao s Rangnickom na relaciji Leipzig - Salzburg. Rangnick je u Red Bullu napravio sjajan posao. Postavio je temelje skautiranja, selektiranja, izbora igrača.

Tržišna vrijednost svih klubova pod Red Bulovom ingerencijom u trenutnu Rangnickovog dolaska iznosila 120 milijuna eura, a na kraju njegovog mandata 2020. godine dostigla je cifru od 1,2 milijarde eura. Međutim, sve to ne mora biti garancija uspjeha s Bayernom.

Kopirati
Drag cursor here to close