Traje već jako dugo

VIDEO I Ništa novo na našim terenima

Pitanje je samo kada će ponovo desiti ovo ili nešto slično. I koji će klub će biti oštećen. Ali ovo traje, traje i poprilično dugo. To je ono najgore.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2024. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez ovakvih stvari očito nogomet u BiH ne može. Nije puno utakmica odigrano, četiri kola u prvenstvu i dvije runde Kupa. I malo je bilo utakmica u kojima se nije pričalo u suđenju. Bilo je tu svega.

Crvenih kartona, sudačkih grešaka, suspenzija, na kraju se dogodilo i to da je ekipa Sarajeva napustila teren u finišu utakmice četvrtfinala Kup protiv Borca nezadovoljna suđenjem Matea Muse.

U prvoj utakmici između Borca i Sarajeva je bilo tenzija, u jednom trenutku tučnjave među igračima, pa je bilo za očekivati da će biti napeto i u revanšu. U takvim utakmicama dovoljna je jedna sudačka odluka da dolije ulje na vatru.

Kako je utakmica prolazila stvari su se komplicirale na terenu. Na kraju je sve eruptiralo nakon što je u 92. minuti sudac Musa svirao diskutabilan prekršaj u napadu igrača Sarajeva. Klupa Sarajeva se našla u terenu, prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić također, igrači su napustili teren.

Video: Sarajevo - Borac 

Na pres konferenciji se nije pojavio trener Borca Vinko Marinović, dok se Simon Rožman zadržao vrlo kratko. Danas će biti održana sjednica takmičarske komisije NS BiH, na kojoj ćemo dobiti epilog.

Borac je prošao u polufinale, dok će se ekipa Sarajeva suočiti s određenim kaznama. Klub kao cjelina, ali i pojedinci u ekipi. Rekli bismo ništa novo na terenima u BiH. Pitanje je samo kada će ponovo desiti ovo ili nešto slično. I koji će klub će biti oštećen. Ali traje, traje i poprilično dugo. To je ono najgore. 

Kopirati
Drag cursor here to close