Temperamentni Brazilci

VIDEO I Nevjerojatne scene u Brazilu: Vukli igrača po terenu

Golman Fluminensea Felipe Alves prišao je mladom Yarlenu i za noge ga izvukao ponovno pored terena, što je izazvalo sukob između igrača, a golman domaćih je zaradio žuti karton zbog svog poteza
Sport / Nogomet | 04. 03. 2024. u 17:37 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerujemo da je većina upoznata s južnoameričkim temperamentom, osobito kada je u pitanju nogomet i njihova strast za najvažnijom sporednom stvari na svijetu. Osobito je to izraženo kod dvije nacije, Brazila i Argentine. Želja za pobjedom čini da igrači i navijači ne biraju način. Makijavelističkim rječnikom, kod njih cilj opravdava sredstvo.

Nerijetke su situacije u kojima svjedočimo mnoštvu crvenih kartona na terenu tijekom jedne utakmice njihovih klupskih prvenstava. Dosta se puta dogodi i da upravo oni prevladaju u odnosu na golove. No, unatoč tome što to nisu stvari za pohvaliti ili odobravati, ali činjenica je da ti ljudi žive za nogomet, bilo na terenu ili van njega.

Jučer smo imali priliku svjedočiti novoj bizarnoj situaciji u režiji brazilskih klubova. Igralo se 11. kolo Carioca Campeonata, nogometne lige Rio de Janeira između aktualnog prvaka Fluminensea i Botafoga na popularnoj Maracani. U uzbudljivoj utakmici pobjedu su odnijeli gosti rezultatom 2:4 postigavši dva gola u posljednjih 10 minuta.

Botafogo je u prvih 15 minuta imao već dva gola prednosti. Pogađali su Marlon Freitas i Rai. Deset minuta poslije Lele je smanjio zaostatak domaćih, a do izjednačenja su stigli u 82. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao John Kennedy.

Botafogo se vraća u vodstvo u 88. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Marlon Freitas, a Andre je zaradio crveni karton zbog prekršaja koji je prethodio jedanaestercu. Konačnih 2:4 postavio je Emerson Urso u desetoj minuti sudačke nadoknade.

No, ono što smo vidjeli u 95. minuti utakmice u najmanju ruku je bizarno. 18-godišnji Yarlen Augusto, koji je ušao u 89. minuti, nakon jednog duela ostao je ležati na tlu, ali iza gola domaće ekipe. Vidjevši to, prišao mu je Hugo, suigrač koji ga je povukao za dres i "ubacio" u teren kako bi sudac prekinuo igru što bi im dopustilo ukrasti još malo vremena do kraja utakmice.

Odmah nakon što je to vidio, golman Fluminensea Felipe Alves prišao je mladom Yarlenu i za noge ga izvukao ponovno pored terena, što je izazvalo sukob između igrača, a golman domaćih je zaradio žuti karton zbog svog poteza. Na kraju je Botafogo uspio ukrasti pokoju minutu vremena, a nakon toga su pogotkom Emersona osigurali pobjedu, svoju četvrtu vezanu protiv Fluminensea.

Utakmica je u konačnici završena sa 6 golova, jednim crvenim kartonom i čak 10 žutih kartona. Sasvim običan dan u uredu za brazilske suce i njihova prvenstva.

Video: Fluminense - Botafogo 

Inače, brazilski Campeonato Carioca je državna nogometna liga Rio de Janeira koja je pod nadležnosti Nogometne Federacije Rio de Janeira. To je godišnji turnir započet 1906. godine.

Rivalstva Fluminensea, Vasco da Game, Flamenga i Botafoga obilježili su povijest ovog natjecanja. Najuspješnija u ovom natjecanju je ekipa Flamenga koja ima 37 naslova, a slijedi ih aktualni prvak Fluminense s 33.

Kopirati
Drag cursor here to close