Uskoro počinje suđenje

Robinho bi mogao "stopama" Danija Alvesa

Slučaj u kojem je Robinho osuđen odnosi se na epizodu seksualnog nasilja nad Albankom u noćnom klubu u Milanu 2013. godine.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2024. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O nekadašnjim brazilskim nogometašima, velikim zvijezdama u posljednje vrijeme se jako puno piše. Ali njihova imena su uglavnom rezervirana za stranice crne kronike. Tek što je sud u Barceloni odredio četiri godine i šest mjeseci zatvora za Danija Alvesa, iz Brazila stiže vijest kako počinje suđenje Robinhu. 

Vrhovni sud pravde u Brazilu odlučio je zakazati suđenje u slučaju još jednog Brazilca, Robinha, koji čeka se ishod godinu dana.

Proces bi mogao dovesti bivšeg igrača do odsluženja devetogodišnje zatvorske kazne u Brazilu, gdje živi slobodno, koju je u prosincu 2020. izrekao talijanski sud. Prema navodima, sud planira okupiti 15 sudaca s najduljim stažem na sudu.

U opisu ovih sudaca, izvjestitelj slučaja, Francisco Falcão, priprema "vrlo oštro" glasovanje kako bi igrača prisilio da služi kaznu koju su odredili talijanski sudovi u Brazilu. Procjena je da bi većina sudaca trebala slijediti Falcãovo shvaćanje, prema navodima. Kako bi izbjegao rizik od bijega, Falcão je u ožujku prošle godine naredio da Robinho preda svoju putovnicu Vrhovnom sudu, kao odgovor na zahtjev Saveznog javnog ministarstva.

Slučaj u kojem je Robinho osuđen odnosi se na epizodu seksualnog nasilja nad Albankom u noćnom klubu u Milanu 2013. godine. Sud je presudio u korist žrtve, koju su, prema navodima, "pijana šestorica muškaraca seksualno napastovala dok je bila u nesvijesti". Osuđenici tvrde da je veza bila sporazumna.

Kopirati
Drag cursor here to close