Kako izbjeći financijski fair play

Botafogo doveo igrača za 20.000.000 eura?

Lyon koji se ove sezone bori za opstanak je u problemima, ne može dovoditi igrače zbog financijskog fair playa, pa bi se vrlo lako dogoditi da Henrique zaobilaznim putem dođe u ovaj klub.
Sport / Nogomet | 01. 02. 2024. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije baš uobičajeno. Posebno ne kada su u pitanju klubovi iz Brazila. Posebno ne kada je u pitanju kupovina. Rekordni transferi su obično pravljeni prilikom prodaje. Ali evo i jednog, kako se to obično piše u posljednje vrijeme ulaznog transfera.

Transfer je zanimljiv ponajviše zbog činjenice da se radi o igraču koji je u 64 utakmice postigao samo četiri gola. On se zove Luiz Henrique i njega je Botafogo odlučio platiti 20.000.000 eura. Tim je oboren rekord Flamenga koji je iz Intera za 17.500.000 eura doveo Gabriela Barbosu prije tri godine. Luiz nije u prvi mah prihvatio ponudu Botafoga, ali je tek obećanje ljudi u klubu da će vratiti u Europu rezultiralo njegovim dolaskom iz Betisa. O čemu se radi?

Američki biznismen John Textor, pod svojom kapom ima nekoliko klubova u Europi, poput Lyona, Crystal Palacea, Molenbeeka i vrlo vjerojatno se za ovaj transfer odlučio iz jednog drugog razloga.

Lyon koji se ove sezone bori za opstanak je u problemima, ne može dovoditi igrače zbog financijskog fair playa, pa bi se vrlo lako dogoditi da Henrique zaobilaznim putem dođe u ovaj klub nakon pola godine ili godinu kao posuđeni igrač.

Istu stvar je napravio Textor kod realizacije dolaska jednog drugog igrača u Lyon na početku sezone. Ernest Nuamah je došao u Molenbeek za nevjerojatnih 25.000.000 eura, a onda je odmah otišao za Francusku, baš u Lyon. Mnogi klubovi su u Francuskoj negodovali zbog ovakvog način realizacije transfera, ali tamošnji savez nije, pa je Textor nastavio u istom ritmu.

Kopirati
Drag cursor here to close