Derby della Capitale

VIDEO I Neredi u Rimu na stadionu i poslije utakmice, igrač Rome pogođen flašom

Dvije velike skupine navijača Rome su pokušala krenuti prema mostu Milvio u pokušaju sukoba s navijačima Lazija, ali ih je policija blokirala na ulicama Via Consalvi, Piazza Mancini i Via del Pinturicchio.
Sport / Nogomet | 11. 01. 2024. u 00:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derby della Capitale između Lazia i Rome nije mogao proći bez navijačkih nereda na Olimpicu. Bilo je poprilično napeto prije utakmice, bacale su se dimne bombe, topovski udari. Navijači Lazija su pjevali pjesmu "Avanti ragazzi di Buda" mađarskom pjesmom koja je povezana s desničarskim ekstremistima.

Više od 1000 policajaca uspijevalo nekako držati stvari pod kontrolom. Međutim, domaći navijači nisu odustajali od eventualnog sukoba. Naravno, to je bilo nemoguće izvesti na samom stadionu, ali je rat s pirotehnikom potrajao određeno vrijeme prije početka utakmice.

Dio navijača Lazija se uspio dovoljno približiti nakon čega je počelo. Baklje su letjele s jedne na drugu stranu. Sve je trajalo nekoliko minuta, a utakmica je, srećom, počela na vrijeme bez ikakvih problema

Video: Neredi u Rimu 

Problemi su se nastavili nakon završetka utakmice. Dvije velike skupine navijača Rome su pokušala krenuti prema mostu Milvio u pokušaju sukoba s navijačima Lazija, ali ih je policija blokirala na ulicama Via Consalvi, Piazza Mancini i Via del Pinturicchio. Opet su letjele kamenice, boce, petarde, baklje, policija je privela trojicu navijača Rome

Video: Neredi na ulicama Rima 

Burno je bilo na terenu, posebno u završnici utakmice. Lazio je zadnje tri minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Pedro sakupivši dva žuta kartona u svega dvije minute. U posljednjim sekundama s igračem manje je ostala i Roma nakon što je zbog udaranja isključen Sardar Azmoun. To nije sve. U tijeku utakmice, igrač Rome Edoardo Bove je pogođen flašom u vrat.

 
Kopirati
Drag cursor here to close