Zambija uzela bod

VIDEO I Maroko siguran na startu

Dvadeset minuta prije kraja utakmice Miroshi dobio drugi žuti karton nakon što je pokosio Ounahija. Igrača više Maroko je kapitalizirao sedam minuta poslije, lijepu akciju Ounahija i Adlija završio je ovaj prvi.
Sport / Nogomet | 17. 01. 2024. u 23:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završeno je prvo kolu po skupina na Afričkom kupu nacija. Maroko je opravdao status prvog favorita skupine F, ali i jednog od najvećih na ovom turniru. U prvoj utakmici je ostvarena sigurna i uvjerljiva pobjeda nad selekcijom Tanzanije. Na isteku prvih pola sata igre dosuđen je slobodan udarac za Maroko.

Ziyech je izveo slobodan udarac, njegov jak udar odbio je golman Tanzanije Manula, ali samo do Saïssa koji ne propušta veliku šansu. Nogometaši Tanzanije su bili u podređenom položaju, pa su u pojedinim trenucima pokušavali zaustaviti Marokance poprilično oštrim startovima. Bilo ih je u prvom dijelu, bilo ih u nastavku. Dvadeset minuta prije kraja utakmice Miroshi dobio drugi žuti karton nakon što je pokosio Ounahija. Igrača više Maroko je kapitalizirao sedam minuta poslije, lijepu akciju Ounahija i Adlija završio je ovaj prvi. Obrana Tanzanije se raspala, tri minute poslije, Hakimi je ubacio, En-Nesyri zabio za konačnih 3:0

Video: Maroko - Tanzanija 

U drugom susretu ove skupine, DR Kongo i Zambija su odigrali jednu izuzetno zanimljivu utakmicu, otvorenu, neizvjesnu do kraja. Igrač Crvene Zvezde Kings Kangwa je postigao pomalo neobičan gol. Golman DR Kongo Mpasi je prilikom intervencije izašao sa svog gola izbacivši loptu u aut.

Igrači Zambije su ga odmah izveli, dok je gol bio prazan, što je iskoristio Kangwa prebacivši golmana Konga ali i jednog igrača. Kongo je uzvratio vrlo brzo. U 27. minuti je Wissa pogađa na asistenciju Bakambua. Imao je Kongo puno više prilika u nastavku utakmice ali je ostalo 1:1, pa bodom svakako može bit zadovoljnija Zambija.

Kopirati
Drag cursor here to close