Samo dvije utakmice

VIDEO I Luton izvukao bod, Burnleyu važna tri

Luton nastavio tradiciju postizanja golova u Premiershipu. Ovo im je bila 17. utakmica u nizu da su postigli makar jedan zgoditak u najvišem rangu engleskog klupskog nogometa.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2024. u 18:34 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Program je bo kraći nego inače u Premiershipu, razlog su utakmice FA Cupa, pa su mnoge ekipe dobile jedan vikend "bonusa".  Samo su dvije utakmice odigrane u onom standarnom terminu od 16 sati. 

Luton i Nottingham su podijelili bodove, dok je Burnley upisao svoju četvrtu pobjedu u sezoni. Slavili su protiv Brentforda.

Berry spasio Luton

Luton i Nottingham su na Kenilworth Roadu u uzbudljivoj utakmici odigrali bez pobjednika. Bilo je 1:1, a strijelci su bili Wood za goste te Berry za domaće koji je postigao gol vrijedan boda.

Krenulo je bolje za momčad Lutona, iako se možda očekivala nešto sporija utakmica jer su u posljednjih tjedan dana odigrali već dvije utakmice. Glavno ime na početku utakmice bio je Ross Barkley koji je prijetio čak tri puta u razmaku od 8. do 12. minute, ali nije bio precizan.

Prava uzbuđenja su počela nakon pola sata igre. I to nakon sjajne prilike koju je imao Origi. Elanga je pobjegao obrani domaćih, dodao do Origija koji je bio sam, ali njegov udarac praktički s gol crte izbacuje Burke. 

Bolju igru u tom periodu gosti su naplatili dvije minute poslije. Kombinirali su po desnoj strani Gibbs-White i Williams, da bi engleski veznjak uputio sjajan centaršut prema drugoj vratnici gdje spremno čeka 32-godišnji Novozelanđanin koji postiže svoj peti pogodak izvan domaćeg City Grounda u Premiershipu.

Luton je došao do izjednačenja u 41. minuti nakon što je na ubačaj iz kornera Doughtyja sjajno reagirao Mengi, no sudac Darren England vidio je igranje rukom mladog engleskog braniča prije pogotka pa je gol morao biti poništen.

Prvu ozbiljnu priliku Luton ima u 70. minuti kada Townsendov udarac zaustavlja Sels. Do izjednačenja su domaći došli u 90. minuti, a strijelac je bio Luke Berry koji je ušao samo pet minuta ranije. Nakon kornera Burke je loptu spustio glavom, a tamo odlično iz okreta šutirao Berry koji je donio domaćima vrlo važan bod.

Video: Luton - Nottingham Forest

Tako je Luton nastavio tradiciju postizanja golova u Premiershipu. Ovo im je bila 17. utakmica u nizu da su postigli makar jedan zgoditak u najvišem rangu engleskog klupskog nogometa. Također, od 15 utakmica ove sezone na domaćem terenu ovo je bila četrnaesta da su postigli pogodak. Jedino im to nije pošlo za rukom protiv Tottenhama u 8. kolu.

Napokon pobjeda Burnleya 

Burnley je na domaćem terenu upisao vrlo važnu pobjedu protiv Brentforda u borbi za opstanak. Slavili su s 2:1, a strijelci pogodaka vrijednih tri boda bili su Bruun Larsen i Fofana. Pogodak za goste postigao je Ajer.

Krenulo je u najgorem mogućem scenariju za Brentford. Španjolski lijev bek Sergio Reguilon napravio je prekršaj u vlastitom kaznenom prostoru te u 10. minuti poklonio jedanaesterac Burnleyu, a sebe poslao na rano tuširanje jer mu je nakon VAR pregleda sudac Darren Bond pokazao izravni crveni karton. Siguran realizator bio je Danac Jacob Bruun Larsen koji je doveo Burnley u vodstvo.

Burnley je povećao vodstvo u 62. minuti preko Fofane i činilo se da će se utakmica mirno privesti kraju. No, Brentford preko Ajera u 83. minuti postiže pogodak kojim se vraća u utakmicu. Prijetili su gosti do kraja još nekoliko puta, Toney je čak i zabio u 7. minuti nadoknade ali je zgoditak poništen zbog prekršaja.

Ni 13 minuta sudačke nadoknade nije bilo dovoljno da momčad Thomasa Francka izvuče makar bod pa su tako produljili krizu loših rezultata. Na posljednjih 6 kola upisali su pet poraza i jedan remi

Video:  Burnley - Brentford

Burnley je s ovim oživio nade za opstanak, no još će puno morati osvajati bodova da bi se spasili ispadanja u Championship. Niz dobrih igara pokušat će nastaviti u sljedećem kolu kada gostuju na Stamford Bridgeu protiv Chelsea, dok će Brentford dočekati Manchester United.

Kopirati
Drag cursor here to close