Je li bio penal za Liverpool?

Klopp: U cijelom svijetu je ono čist penal!

Njemački strateg Jurgen Klopp bio je nezadovoljan suđenjem. Smatrao je kako je start Dokua nad Mac Allisterom bio čisti penal
Sport / Nogomet | 11. 03. 2024. u 11:35 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jučer smo imali priliku gledati vrlo kvalitetan derbi između Liverpoola i Manchester Cityja. Atmosfera na Anfieldu je ispunila očekivanja, naravno upotpunjena onim na terenu. Gdje smo imali ono što nam treba. Prilike, golove, taktička nadmudrivanja, promjene tempa i ritma ovisno o tome koja je ekipa diktirala isti.

Stječe se dojam da ipak City može biti zadovoljniji ovim remijem. Ulaskom Salaha u drugom poluvremenu Liverpoolova igra se drastično poboljšala, odavno netko nije dominirao nad "Građanima" u jednom cijelom poluvremenu.

Anfield je tsunami

Nakon utakmice čuli smo i završne riječi trenera obiju ekipa, Kloppa i Guardiole. Španjolski strateg je pohvalio atmosferu na Anfieldu, a između ostalog se dotaknuo i Matea Kovačića.

"Već godinama se susrećemo s Liverpoolom. Nema tu nekih velikih tajni, svaka utakmica je slična. Promjene tempa, ritma, mi smo bili bolji cijelo prvo poluvrijeme, čak i prije pogotka. Malo nas je poremetio taj jedanaesterac", rekao je Guardiola pa se dotaknuo atmosfere na stadionu:

"Anfield je kao tsunami. Na poluvremenu smo si rekli da trebamo igrati kao prvi dio, ne smijemo se povući jer na ovakvim stadiona pred ovom atmosferom ako se povučeš, gotov si. Kada ti se dogodi onakva situacija, onda samo brojiš na sat. Imaš 40 minuta, moraš pokušati isprovocirati što više kontakta, usporiti igru i pokušati privesti utakmicu kraju."

Ulaskom Matea Kovačića lakše je bilo igrati

"Liverpool je momčad koja igra najbolji visoki presing na svijetu. Pogotovo kada si na ovakvom stadionu pred domaćom publikom. Ulaskom Matea u drugom dijelu dobili smo još jednog igrača koji je sposoban zadržati loptu, poslati korisno dodavanje. Nije da nismo to pokušali i u prvom dijelu, trudili smo se ali nije išlo. Kada imaš Johna (Stones), Rodrija i uz njih Matea, onda dobiješ jednostavno na čvrstoći i kvaliteti koju nisi mogao uspostaviti ranije. Na kraju smo mi imali svoje šanse, oni svoje i tako je završilo."

Španjolski strateg je također na pitanje novinara koliko je potrebno imati karakter u ovakvim utakmicama, naglasio kako je to glavna stvar ako želiš pobijediti ili izvući pozitivan rezultat u derbijima. Rekao je kako se najteže pripremaju kada je u pitanju Anfield jer je publika iznimno glasna u podršci svojih igrača.

Na pitanje o De Bruyneu, kratko je rekao:

"Sad je sretan. Volim vidjeti kad je ljut, to je znak da mu je stalo. Samo morao sam ga izvesti. Nije išlo u prvom dijelu, nismo mogli zadržati loptu.“, a zaključio je i s hvalospjevima o protivniku: "Mislim da je ova utakmica najbolji pokazatelj onoga što su oba kluba postigli posljednjih godina."

Klopp nezadovoljan suđenjem

Njemački strateg Jurgen Klopp bio je nezadovoljan suđenjem. Smatrao je kako je start Dokua nad Mac Allisterom bio čisti penal:

"Pa ono je čisti penal u cijelom svijetu. Neovisno o poziciji na terenu i situaciji, ono je čisti prekršaj i žuti karton."

Spomenuo je i tezu kako neki situaciju pravdaju time što je Doku išao na loptu.

"Nije mi jasno kako netko može sjediti u VAR sobi, vidjeti onu situaciju i pomisliti: "pa dobro, nije baš čist prekršaj." Pa što je taj jeo za ručak ako mu ono nije čisto? Loptu može udariti samo zato što mu je stopalo tako visoko postavljeno. Kažu da je išao na loptu. Pa da lopte ondje nije bilo mogao ga je ubiti. Lopta nema veze s tim. Naći će oni sigurno neki razlog kojim će opravdati ono kao i svi drugi kojima to odgovara", sarkastično je zaključio Klopp.

Arsenal je odličan, ali City je City 

"Arsenal igra odlično ove sezone, sve utakmice lako pobjeđuju, a City je City. Nekad se zapitam kako smo uopće još u igri za prvaka, s obzirom na situaciju koja nas veći dio sezone prati s ozljedama. Danas sam gledao najbolje 53 minute(drugo poluvrijeme s nadoknadom) koje smo igrali protiv Cityja ikada."

Start Dokua nad Mac Allisterom izazvao je različita mišljenja u nogometnom svijetu. Jedni smatraju kako je Doku dirao prvo loptu pa je start bio čist, dok se drugi drže Kloppove teorije, bez obzira na to što je imao minimalni kontakt s loptom, igrača je udario u prsa otvorenim đonom i da je to čisti prekršaj.

Kopirati
Drag cursor here to close