Velež ove sezone tri od tri protiv Željezničara

VIDEO I Klafurić: Mi smo treći, ne možeš slučajno biti treći

Rođeni su četiri boda ispred Sloge, pet u odnosu na Sarajevo. Uz to, Dean Klafurić se može pohvaliti, da je prvi trener Veleža koji je ostvario dvije pobjede zaredom na Grbavici.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2024. u 01:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri puta u jednoj sezoni. Bez obzira na sve, bez obzir iz kojeg kuta gledate, to definitivno nije mala stvar. Pogotovo kada se zna
da je protivnik bio Željezničar, da su dvije od tri pobjede ostvarene na Grbavici.

Reklo bi se na dosta sličan način. Prvi put je presudio Giorgi Guliashvili, drugi put Dino Halilović. Velež je sada na trećem mjestu. Na ruku je išao poraz Sloge, tu je i kazna ekipi Sarajeva, u prijevodu
Rođeni su četiri boda ispred Sloge, pet u odnosu na Sarajevo.

Uz to, Dean Klafurić se može pohvaliti, da je prvi trener Veleža koji je ostvario dvije pobjede zaredom na Grbavici.

"Moji igrači su pokazali da imaju snažan karakter, da su spremni dobiti batine za pobjedu. Ono što su istrpjeli da bismo zadržali konzistentnost i držali formaciju kompaktnom do kraja utakmice, s našim jasnim namjerama da iznenadimo Želju iz kontranapada je na neki način i herojstvo, jer Željo zaista igra agresivno nošen fanatičnom publikom. Znamo što je Grbavica, i zbog toga još jednom čestitke mojim igračima. Ne samo ovima koji su počeli meč, nego i onima koji su ušli, onima koji su ostali na klupi i onima koji su povrijeđeni i ostali su u Mostaru".

Iako je poprilično miran na klupi, iako nije od trenera koji lako pada u euforiju, protiv Željezničara je bio poprilično emotivan.

"Bio sam prošli put emotivan, i sada sam emotivan. Kao što sam tada rekao, sjetio sam se ovog stadiona. Željo je uz Velež osamdesetih godina predstavljao dva najveća kluba pored velike četvorke, bio je sličan mom Dinamu. Pamtim Grbavicu i Bijeli brijeg kao kultne stadione iz djetinjstva".

Video: Željezničar - Velež 

Kratko se nakon utakmice osvrnuo na rezultate u proteklom periodu. Koji rezultatski nije bio ugodan. Međutim, sada je Velež opet u jednom ritmu. Ostvario je dvije vezane pobjede.

"Nismo ni imali nikakvu krizu, rezultati nisu bili OK. I Manchester City je došao u rezultatsku krizu, kako onda ne bi Velež došao? Nismo imali sreće u nekim situacijama, ali smo stvarali šanse. Odigrali smo samo jednu utakmicu loše, a nema govora o krizi kad odigrate samo jednu utakmicu loše. Znate što je kriza. Mi smo u tom intervalu odigrali nekoliko utakmica bez primljenog pogotka. Mi smo treći na tabeli, ne možete slučajno biti treći. I nismo pali na tabeli nijednog trenutka. Nažalost, ispali smo u Kupu BiH, ali znamo na koji način", naglasio je na kraju Klafurić.

Kopirati
Drag cursor here to close