Polufinale Kupa

VIDEO I Kaos na De Kuipu, sukob igrača, razbijene glave, prekid i na kraju slavlje Ajaxa

Podsjećamo, prije početka prvenstvenog susreta ove dvije momčadi u Amsterdamu, Kokcü je odbio pružiti ruku Tadiću, jer je ovaj odbio nositi kapetansku traku u znak pomoći Turskoj i Siriji koje je pogodio razorni potres i odnio velike ljudske žrtve.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2023. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivano žestoko bilo je u velikom derbiju između Feyenoorda i Ajaxa koji se ovaj put igrao u polufinalu Kupa na kultnom De Kuipu. Na kraju je prošao dalje Ajax koji je slavio 1:2, a utakmicu se obilježili očekivano navijači, ali i prekid koji se dogodio u 61. minuti utakmice. Sve je krenulo od koškanja kapetana momčadi Dušan Tadić i Orkun Kokcü u blizini navijača Feyenoorda.

Nastala je gužva, a navijači su krenuli gađati igrače. Klaassen je pogođen i počeo je krvariti, a utakmica je odmah prekinuta. Podsjećamo, prije početka prvenstvenog susreta ove dvije momčadi u Amsterdamu, Kokcü je odbio pružiti ruku Tadiću. Turski reprezentativac se nije htio rukovati sa Srbinom i uopće ga nije želio pogledati u oči. Sa sucima se najnormalnije pozdravio, ali ne i s kapetanom Ajaxa.

Razlog? Tadić je prošlog mjeseca odbio nositi kapetansku traku u znak pomoći Turskoj i Siriji koje je pogodio razorni potres i odnio velike ljudske žrtve. Pa je čini se ovo na De Kuipu bio samo nastavak. Što se tiče rezultata utakmice sva tri gola su postignuta prije prekida.

Video: Feyenoord - Ajax 

Prvi gol na susretu zabio je Tadić u 14. minuti, a domaćin je odgovorio preko Gimeneza u drugoj minuti sučeve nadoknade prvog poluvremena.

Klaassen je u 51. minuti zabio za novo vodstvo gostiju, a onda nastradao deset minuta kasnije. U posljednjim trenucima susreta Ajax je ostao s igračem manje nakon što je isključen Kenneth Taylor.

Ajax će u finalu igrati protiv PSV-a koji je u utorak na gostovanju pobijedio trećeligaša Spakenburg rezultatom 2:1.

 

Kopirati
Drag cursor here to close