Wesley se pita

Sneijder: Svi su osim Tadića imali traku posvećenu Turskoj i Siriji

"Svi osim kapetana Ajaxa nosili su kapetansku traku u znak podrške preživjelima u potresu u Siriji i Turskoj. Jako lijepa inicijativa koju je pokrenuo moj prijatelj Tarik Divarci iz DHSC Utrechta", rekao je Sneijder.
Sport / Nogomet | 15. 02. 2023. u 00:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wesley Sneijder, nekadašnji igrač Ajaxa, Real Madrida, Intera, Galatasaraya, reprezentacije Nizozemske, javno je kritizirao vodstvo Ajaxa jer jedino njihov kapetan Dušan Tadić protiv Waalwijka u utakmici 21. kola nije nosio kapetansku traku sa zastavama Turske i Sirije, zemalja koje su pogodili razorni potresi. U Nizomeskoj su sve utakmice posljednjeg 21. kola počele minutom šutnje, s tim da je igrači klubova nosili kapetanske trake u zastavama pogođenih zemalja. Svi osim Tadića.

"Svi osim kapetana Ajaxa nosili su kapetansku traku u znak podrške preživjelima u potresu u Siriji i Turskoj. Jako lijepa inicijativa koju je pokrenuo moj prijatelj Tarik Divarci iz DHSC Utrechta. Pitao me da ga podržim i to sam učinio", rekao je 38-godišnji Sneijder u televizijskoj emisiji.

Andy van der Meyde, drugi bivši nizozemski nogometaš, rekao je:

"Ajax je jedini klub koji nije imao kapetansku traku, zar ne? Mislim da je to poseban slučaj. Tako velik klub bi se trebao uključiti u kampanju. Moraš pokazati podršku. Ne razumijem zašto to nisu učinili."

"Bila je to odluka vodstva kluba. Ne znam zašto su to odlučili, ali trebali bismo gledati kapetane koji su imali traku. Sudjelovalo je 17 klubova, na čemu smo jako zahvalni. Možda u Ajaxu ima igrača koji žele donirati dresove", dodao je Sneijder, misleći na dio akcije u kojemu će se dresovi igrača prodavati, a zatim novac donirati humanitarnoj agenciji koja će pomoći u saniranju posljedica potresa.

Kopirati
Drag cursor here to close