Mancini eliminiran na penale

VIDEO I Južna Koreja preživjela golom u 99. minuti

Na kraju jedanaesterci, Jo Hyeon-Woo je skinuo šuteve Al Najia i Ghareeba, Mancini je već bio u svlačionici kada je Hwang pogodio za prolaz Južne Koreje.
Sport / Nogomet | 30. 01. 2024. u 23:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devedeset i devet. Toliko minuta je trajao regularni tijek dvoboja između Saudijske Arabije i Južne Koreje. Izgledalo je kako prokletstvo neće prestati. Prokletstvo koje traje od 1960. godine. Tada je Južna Koreja posljednji put osvojila naslov najbolje selekcije Azije. Kroz te silne godine činilo se kako je Južna Koreja prije postati Svjetski prvak nego kontinentalni. I danas su navijači ove reprezentacije vjerojatno bili u tom filmu. Kako i zašto?

U prvom poluvremenu igrači Saudijske Arabije su uspjeli u jednom napadu dva puta pogoditi okvir gola, ali je zato na otvaranju drugog dijela Salem Al Dawsari lijepo proigrao Abdullaha Radifa koji donosi prednost selekciji Saudijske Arabije.

I vrlo lako se moglo dogoditi da Saudijska Arabija dođe do drugog gola. Nakon osamdesete minute Južna Koreja je pojačala pritisak, koji je prerastao u pravu opsadu gola. Što je na kraju rezultiralo golom Cho Gue-Sunga. Centaršut, Young-Woo s druge stative vraća loptu glavom, Al Kassar ide u prazno i utakmica ide u produžetke.

Na kraju jedanaesterci, Jo Hyeon-Woo je skinuo šuteve Al Najia i Ghareeba, Mancini je već bio u svlačionici kada je Hwang pogodio za prolaz Južne Koreje. San o osvojenom naslovu prvaka Azije još uvijek živi, međutim u četvrtfinalu je protivnik Australija

Video: Južna Koreja - Saudijska Arabija 

Domaćin Katar u četvrtfinalu igra protiv Uzbekistana Srećka Kataneca. Tajland nije bio lagan protivnik, ali su Turgunboev i Fayzullaev pogađali kada je trebalo.

Kopirati
Drag cursor here to close