Najveća pobjeda u karijeri

VIDEO I Jakirović: Bilo je lakše kad je izašao Bakambu

"Mogli smo povesti, no primili smo pogodak nakon pogreške i otišli u negativu. Ozračje je bilo sjajno, fantastično, naši su navijači, za razliku od nas, svaki put na visokoj razini", istakao je trener Dinama.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2024. u 01:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije baš imao ugodnih iskustava kada je u pitanju Europa, Sergej Jakirović. Dogodio mu su Coleraine, Slovan, Sparta Prag, Balkani. Na kraju se vratilo tamo gdje vjerojatno nitko nije očekivao. U jeku kritika i jakog pritiska.

Dinamo je eliminirao Betis i izborio plasman u osminu finala Konferencijske lige. Nije bio previše lijepo za oko, efektno, čak je u  Betis vodio 1:0, ali je na kraju Dinamo prošao na 1:1. Nakon utakmice Jakirović je priznao kako je ovo njegova najveća pobjeda u karijeri.

"Jest! Svakako je najveća, ali nadam se da su preda mnom još veće pobjede i veći uspjesi. Čestitao bih svojim igračima na velikoj utakmici, držali smo se plana od prve minute, dobro smo igrali i bili smo znatno opasniji nego u Sevilli. Mogli smo povesti, no primili smo pogodak nakon pogreške i otišli u negativu. Ozračje je bilo sjajno, fantastično, naši su navijači, za razliku od nas, svaki put na visokoj razini! I jako mi je drago što smo ih razveselili ovim uspjehom, hvala svima na glasnoj potpori i nadam se da će i dalje dolaziti u velikom broju u Maksimir. Vidi se da se Zagreb probudio, osjetimo to u svlačionici i na nama je da na svakoj utakmici dajemo sve od sebe za dobar rezultat".

Je li bilo nervoze u svlačionici u poluvremenu i što ste tada rekli igračima?

"Nije bilo nervoze, sačuvali smo mir, jer smo bili svjesni da igramo dobro. Dogovorili smo se da nastavimo tako igrati, te da budemo još okomitiji i opasniji, kako bismo stvorili šanse za pogodak. Drago mi je zbog Hoxhe i Kaneka, njihova je suradnja donijela izjednačenje, imali smo još nekih prilika nakon toga, ali nismo zabili. No izbacili smo velikog suparnika iz LaLige i svakako možemo biti vrlo zadovoljni. Bilo nam je lakše kad je izašao ozlijeđeni Bakambu", dodao je Jakirović kojeg kao i njegovu ekipu već u nedjelju očekuje derbi protiv Rijeke.

Video: Press Sergeja Jakirovića 
Kopirati
Drag cursor here to close