U najavi utakmice protiv Betisa

Jakirović: Oni će morati više riskirati

"Morat ćemo biti još okomitiji i brži, a u fazi obrane plitki i kompaktni, pogotovo na bokovima da igramo odgovornu igru dva na dva, to je Betisov forte i oni to cijelo vrijeme pokušavaju", kaže u najavi utakmice Jakirović.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2024. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su na rasporedu utakmice play off Konferencijske lige. Zagrebački Dinamo je u prvom duelu savladao Betis golom Petkovića i za prolaz dalje danas mora izbjeći poraz. Malo toga smo vidjeli u prvoj utakmici i s obzirom na rezultat iste, revanš bi trebao biti neka druga priča.

U Sevilli je Dinamo uspio po prvi put u eurokupovima pobijediti jedan klub iz Španjolske, sada traži priliku da eliminira jednu ekipu iz te zemlje. Real, Barcelona, Valencia po jednom te Atletico, Sevilla i Villarreal po dva puta izbacivali su Dinamo svaki put kad bi izvukao Španjolce u Europi.

Istovremeno Dinamo ima priliku treći put ući u osminu finala UEFA-inih takmičenja u posljednjih pet godina. 

"Ne očekujem lakšu utakmicu bez obzira na našu prednost od 1:0. Očekujem da će se Betis mobilizirati i da će nas pokušati od prve minute napasti i pritisnuti. No i mi imamo svoj plan igre, vidjeli smo tamo da možemo većinu utakmice držati posjed, da možemo biti puno mirniji na lopti u završnici. Morat ćemo biti još okomitiji i brži, a u fazi obrane plitki i kompaktni, pogotovo na bokovima da igramo odgovornu igru dva na dva, to je Betisov forte i oni to cijelo vrijeme pokušavaju, naravno i preko lutalice Fekira, kojeg ćemo morati staviti pod kontrolu, on daje impuls cijeloj toj momčadi. Vraća im se Bakambu, gledali smo ga protiv Alavesa, dobar igrač, morat ćemo obratiti pažnju na njega u smislu brzine i napada na prostor", rekao je u najavi utakmice Jakirović. 

Na pitanje hoće li igrati protiv Betisa kao i u prvoj utakmici, Jakirović je istakao kako nema drugog načina. Barem kada se radi o ovakvoj ekipi.

"Nema drugog recepta kad igrate protiv ekipe dobre na lopti. Moramo biti maksimalno gusti i čvrsti. Volio bih da smo još čvršći u nekim dijelovima utakmice. Vidjeli smo da se može igrati s njima. Oni će morati više riskirati, a na nama je da iskoristimo prostor", rekao je Jakirović, rekavši i kako ne razmišlja o promjeni formacije.

Kopirati
Drag cursor here to close