Derby della Madonnina u Ligi prvaka

VIDEO I Obitelji Berlusconi i Moratti igrali na male, baklja pogodila Didu

Travanj 2005. godine nam donosi susret novi Derby della Madonnina, ovaj put u četvrtfinalu Lige prvaka. I jednu sasvim drugačiju priču. Stam i Shevchenko su osigurali više nego lijepu prednost Milana u prvom susretu. Drugi je na kraju prekinut.
Sport / Nogomet | 10. 05. 2023. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći put u povijesti nam veliki Derby della Madonnina dolazi u Ligi prvaka. Što mu opet daje posebnu težinu. Do sada smo duele klubova iz Milana imali jednom u polufinalu, te jednom u četvrtfinalu ovog takmičenja. Tenzije će u oba susreta biti goleme, ne samo što se radi o ljutim gradskim rivalima, već što oba kluba duže od desetljeća čekaju na neki opipljiviji europski rezultat.

Kada se vratimo u povijest i pogledamo rezultate izgleda pomalo nevjerojatno da je prošlo 16, odnosno 13 godina od kada su posljednji put ova dva kluba u polufinalu među četiri najbolje momčadi Europe. I realno, prije početka sezone nitko nije ni očekivao da bismo mogli dobiti ovo polufinale koje jesmo. Koje smo prvi put gledali u Ligi prvaka 7. svibnja 2003. godine.

Milan je bio domaćin, završilo je 0:0. Na jednoj klupi smo imali Ancelottija, na drugoj Cupera. Na jednoj strani su bili Inzaghi, Shevchenko, Costa, Gattuso, Seedorf, na drugoj Recoba, Crespo, Zanetti, Conceição. Zato i zvuči iz današnje perspektive čudno kako je završilo 0:0. Opet, to su bila nekada druga vremena Berlusconi i Moratti su se izuzetno cijenili, poštovali, čak su kažu na dan prije te prve utakmice članovi ove dvije obitelji "bacili jednu na male". Šest dana kasnije je Inter bio domaćin, opet nije bilo pobjednika, ali je tih krajnjih 1:1 odgovaralo Milanu.

Shevchenko je postigao gol zlatna vrijedan, pa ni onaj Martinsa šest minuta prije kraja nije pomogao Interu. Milan je otišao do kraja, u finalu je pao Juventus. Travanj 2005. godine nam donosi susret novi Derby della Madonnina, ovaj put u četvrtfinalu Lige prvaka. I jednu sasvim drugačiju priču. Stam i Shevchenko su osigurali više nego lijepu prednost Milana u prvom susretu.

Drugi je na kraju prekinut. Inter je bio domaćin te je vjerovao da može okrenuti tešku situaciju. Tražili su Nerazzurri gol za vodstvo, koji bi ih približio barem produžecima. Međutim, sve planove im je bacio u vodu opet Shevchenko prekrasnim golom u 30. minuti u suprotni kut s ruba šesnaesterca. Kako je vrijeme prolazilo, tako je postajalo jasnije da Inter ostaje bez polufinala.

Video: Derbi koji je prekinut 

Njegovi navijači su počeli bacati baklje, u 72. minuti jedna je pogodila golmana Didu, a njemački sudac Marcus Merk prekinuo je utakmicu. Milan je za zelenim stolom slavio 3:0 te s ukupnih 5:0 prošao u polufinale Lige prvaka, a legendarna fotografija nastala je te večeri na kojoj Marco Materazzi (Inter) i Manuel Rui Costa (Milan) promatraju u daljini bakljadu tijekom prekida.

Kopirati
Drag cursor here to close