Arsenal ostao neporažen

VIDEO I Nula u derbiju, Liverpool na vrhu tabele

Na kraju je ostalo 0:0. Što je rezultat koji najviše odgovora u ovom trenutku Liverpoolu. Redsi imaju tri boda više od Manchester City, dva u odnosu na Arsenal.
Sport / Nogomet | 31. 03. 2024. u 19:54 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od svih derbija, malih i velikih u Engleskoj, ovaj između Manchester Cityja i Arsenala je ponudio najmanje. Kako onaj u Londonu, tako i ovaj u Manchesteru.

Puno taktičkog nadmudrivanja, jako malo brze, okomite igre, situacija jedan na jedan, jako malo prilika. Čak se posljednjih dvadesetak minuta Arsenal u pravom smislu riječi branio, tražeći priliku za kontre. Na kraju je ostalo 0:0. Što je rezultat koji najviše odgovora u ovom trenutku Liverpoolu.

Guardiola je imao više problema oko slaganja sastava s obzirom na to da su se Walker, Stones, Ederson vratili s reprezentativnog okupljanja ozlijeđeni. S druge strane, Arteta je na klupi ostavio Trossarda i Martinellija.

U prvom dijelu vidjeli smo dva pokušaja Jesusa. Jednom u sedmoj minuti, drugi put u 31. minuti. To je možda bila i najbolja akcija Arsenala u prvom dijelu. Kod domaćih je zicer imao Ake nakon kornera u 15.minuti, prije nego što će deset poslije izaći iz igre zbog ozljede.

U drugom dijelu smo vidjeli dobar pokušaj Kovačića na otvaranju drugog dijela i dobru situaciju u 52. minuti kada Saka kasni na ubacivanje Jesusa. Guardiola je na teren poslao Fodena i Grealisha, Manchester City je imao daleko veći posjed, ali jako malo je bilo velikih šansi.

Haaland nije iskoristio jedno ubacivanje, dok je najbolju šansu u toj završnici Arsenal imao iz kontre. Iako je Trossard imao na drugoj stativi Martinellija odlučio je šutirati. Ortega je dobro obranio. Uspio je ove sezone Arsenal ostati neporažen u dva duela s Manchester Cityjem, ali vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za naslov prvaka.

Video: Manchester City  - Arsenal 

Liverpool je na vrhu tabele jer je savladao Brighton u utakmici prije ove. Nakon preokreta u utakmici u kojoj su uputili čak 30 udaraca. Gosti su poveli rano nakon minute i pol, gol je postigao Danny Welbeck. U 27. Diaz je izjednačio i utakmicu vratio u rezultatski egal. Za preokret je u 67. zabio Salah na dodavanje impresivnog Mac Allistera.Egipćaninu je to bio 16. prvenstveni gol, a treći kojeg je postigao protiv Brightona.

Video: Liverpool - Brighton 
Kopirati
Drag cursor here to close