El Clásico u Texasu

VIDEO I Barcelona savladala Real u Dallasu

Bilo je čvrstih duela, bilo je i ozlijeđenih. Čak tri igrača Barcelone morali su napustiti travnjak, redom Christensen, Araujo i Gündogan. Kod Reala je jedini nastradao lijevi bek Mendy,
Sport / Nogomet | 30. 07. 2023. u 10:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

AT&T Stadium u Texasu je imao čast da tijekom ove ljetne turneje ugosti El Clásico koji je odigran pred 82,026 gledatelja. I koji je po viđenom na terenu bio sve samo ne neka prijateljska utakmica.
Realov trener Carlo Ancelotti počeo je utakmicu ostavivši na klupi dvojicu iskusnih veznjaka, Luku Modrića i Tonija Kroosa.

U formaciji 4-4-2 postavio je u sredini terena "romb" s isturenim Judom Bellinghamom iza dvojice napadača, a iza njega su stajali Federico Valverde i Eduardo Camavinga, te povučeniji defenzivni vezni Aurelien Tchouaméni. Barcelona je krenula s Lewandowskim i Dembéléom u vrhu napada, Christensenom i Koundéom kao stoperskim parom.

Bilo je čvrstih duela, bilo je i ozlijeđenih. Čak tri igrača Barcelone morali su napustiti travnjak, redom Christensen, Araujo i Gündogan. Kod Reala je jedini nastradao lijevi bek Mendy, koji se i prijašnjih godina često borio s ozljedama. Luka Modrić i Toni Kroos su ušli u igru tek u 58. minuti.

Na terenu, Barcelona je povela već nakon 14 minuta igre Ousmane Dembélé je pogodio iskosa. Real je imao svoje prilike, Vinicius Junior nije iskoristio penal, dok su njegovi suigrači pet puta pogađala okvir gola. Na kraju je Barcelona u samoj završnici stigla do uvjerljive pobjede golovima Fermína Lópeza i Ferrana Torresa u razmaku od šest minuta.

Video: Bracelona vs Real Madrid 

Da je ovo bila sve samo ne prijateljska utakmica potvrđuje detalj iz završnice prvog dijela kada je nakon prekršaja De Jonga došlo do velike gužve na terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close