Arda Guler

Real Madrid potvrdio dolazak 18-godišnjeg turskog veznjaka

Mladi turski nogometaš Arda Guler (18) novi je član Real Madrida, objavio je španjolski nogometni velikan. Mladi veznjak u Real stiže iz Fenerbahčea, a potpisao je ugovor na šest godina.
Sport / Nogomet | 07. 07. 2023. u 11:33 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski klub je objavio kako je odšteta za 18-godišnjeg veznjaka iznosila 20 milijuna eura, uz dodatnih 10 milijuna ovisno o učinku igrača. Fenerbahčeu će pripasti i 20 posto od mogućeg budućeg transfera.

"Teško je reći zbogom, ali ovu odluku sam morao donijeti kako bih učinio ponosnijim one koji vjeruju u mene, dao nadu svima koji su pred odustajanjem i dokazao da turska mladost može postići sve što poželi", poručio je mladi nogometaš.

"Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam prvi put nosio dres o kojem sam sanjao", dodao je zahvalivši se navijačima Fenera na podršci.

Guler je ponikao u Genclerbirligiju, a u Fener je stigao 2019. sa 14 godina. Za prvu momčad je debitirao dvije godine kasnije, a od tada je sakupio 35 nastupa i postigao šest golova.

Za tursku A reprezentaciju je debitirao u studenom prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Češke sa 17 godina, a u lipnju ove godne je protiv Walesa zabio i prvi gol postavši sa 18 godina i 114 dana najmlađi strijelac u povijesti turske reprezentacije.

"Naš klub je u svoju momčad integrirao jednog od najperspektivnijih mladih igrača na svijetu", poručili su iz "Kraljevskog kluba".

Guler je peti igrač koji je u ovom prijelaznom roku stigao u Real nakon napadača Joselua, engleskog veznjaka Judea Bellinghama, braniča Frana Garcije i povratnika Brahima Diaza.

Kopirati
Drag cursor here to close