Club Brugge preživio Solun

VIDEO I Aston Villa i Olympiakos prošli na penale

Poznati su parovi polufinala Konferencijske lige. Fiorentina će igrati protiv Club Bruggea, dok se u drugom polufinalu sastaju Aston Villa i Olympiakos.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2024. u 00:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada je to bilo sasvim normalna pojava. Da recimo neki iz Belgije izbori plasman u finale nekog europskog klupskog takmičenja, osvoji ga. Međutim, posljednjih godina su klubovi iz Belgije, bili daleko od završnice. Club Brugge je ove godine odlučio malo promijeniti pogled na belgijski nogomet. Preko PAOK-a i vrućeg terena u Solunu, ekipa trenera Hayena se probila do polufinala.

Junak utakmice je bio Španjolac Ferran Jutglà koji je u razmaku od 12 minuta dva puta matirao Kotarskog. PAOK se nije oporavio i prvi put je poražen na domaćem terenu nakon dvije godine u Eurokupovima. S druge strane Club Brugge je ponovo u finalu jednog europskog klupskog takmičenja nakon 1992. godine. Kada su zaustavljeni od Werdera u polufinalu Kupa Kupova. Prije toga navijači ovog kluba pamte polufinale Kupa UEFA 1988. godine odnosno finale Kupa prvaka iz 1978. godine.

Video: PAOK - Club Brugge 

Nakon teške srijede, Aston Villa je popravila malo dojam kada su u pitanju klubovi iz Engleske. Golman Martinez je u prvoj utakmici sjajno branio i svakako je bio jedan od najzaslužnijih za ostvareni trijumf. Lille je na stadionu Pierre-Mauroy imao sve u svojim rukama, vodstvo od dva gola prednosti sve do 87. minute.

I onda nesporazum golmana Chevaliera i Alžirca Bentaleba kažnjava Matty Cash. Nakon produžetaka su se pucali penali. Tamo je još jednom Argentinac bacio u očaj Francuze. Martinez je skinuo Bentaleba i Andrea, dok su za goste pogađali Tielemans, Watkins, Cash i Douglas Luiz.

Aston Villa će u polufinalu igrati protiv Olympiakosa. Koji je preživio Istanbul. I tamo su se pucali penali. Kahveci je u 11. minuti postigao gol i činilo se kako Fenerbahçe do kraja utakmice može zabiti još koji put. Međutim, gosti su izdržali i na kraju dobili heroja u vidu golmana Tzolakisa.

Njega su samo uspjeli savladati Batshuayi i Djiku. On je zaustavio pokušaje Tadića, Cengiz Ündera i na kraju Bonuccija. El-Arabija i Rodineia je zaustavio Livaković na drugoj strani. Edin Džeko je izašao u 74. minuti, dok je Krunić ušao u 105. minuti.

Fiorentina je tek u produžecima slomila otpor Viktorije Plzen. Gosti su igrali od 67. minute s igračem manje, ali su pali tek u produžecima. Na otvaranju je González pogodio, dok je konačan rezultat postavio Biraghi u 108. minuti. Fiorentina u polufinala igra protiv Club Bruggea.

Kopirati
Drag cursor here to close