Slavlje na Monumentalu

VIDEO I Argentina savladala Panamu, Messi postigao 800-ti gol

Bio je to 800. pogodak za Lionela Messija u profesionalnoj karijeri i 99. u dresu reprezentacije. Daleko najviše postigao je u dresu Barcelone, čak 672 u 778 nastupa, dok za trenutni klub Paris Saint-Germain broji 29 golova u 66 nastupa.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2023. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krcati i obnovljeni kultni Monumental je dočekao povratak Svjetskih prvaka kući. U prvoj utakmici nakon osvojene titule. To što je protivnik bila Panama nije ni najmanje smetalo navijače koji su uživali. Na uvodnoj ceremoniji uoči utakmice Argentinci su još jednom proslavili naslov prvaka, prilikom čega su igrači bacali Messija u zrak, a dio njih ponovio je poznatu "proslavu" Emiliana Martineza, koji je iznenadio svijet kada je u ruke uzeo nagradu za najboljeg golmana turnira.

Messi nije igrao pod "ručnom". Naprotiv, do kraja je ostao uporan i zabio je iz slobodnog udaraca. U prvom poluvremenu je pogodio prečku, drugi put je bio precizniji u 89. minuti. Njegovim golom priča je bila zaključena, Argentina je slavila 2:0. Bio je to 800. pogodak za Lionela Messija u profesionalnoj karijeri i 99. u dresu reprezentacije. Daleko najviše postigao je u dresu Barcelone, čak 672 u 778 nastupa, dok za trenutni klub Paris Saint-Germain broji 29 golova u 66 nastupa.

Video: Argentina - Panama 

Novim golom iz slobodnog udarca "ispratio" je Cristiana Ronalda, kojem je to nešto ranije pošlo za rukom u ogledu Portugala i Lihtenštajna (4:0). I još važnije, uveličao je prvi susret nakon SP-a u kojem se Argentinci nazivaju svjetskim prvacima. Prije Messija, gol je postigao Thiago Almada u 78. minuti na asistenciju Leandra Paredesa.

Kopirati
Drag cursor here to close