Obala Bjelokosti i Nigerija u finalu

VIDEO I Abidjan na nogama, Haller junak

Bio je to veliki trenutak za Hallera, koji se u veljači 2023. godine vratio na terene nakon duge borbe s rakom. Prošao je napadač dvije operacije i četiri procesa kemoterapije.
Sport / Nogomet | 08. 02. 2024. u 00:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nisu izgledali dobro. Posebno ne u prvom krugu. Provukli su se zahvaljujući rezultatima drugih selekcija i na kraju su došli do finala.
Što su mnogi prognozirali nakon što su eliminirali Senegal u osmini finala. I to se na kraju desilo.

Kad je trebalo, Obala Bjelokosti je pokazala najviše i to u polufinalu protiv DR Congo. Daleko više u odnosu na sve prethodne susrete. Već u prvom poluvremenu su dobre prilike propustili Adingra, Haller, Kessié je pogodio stativu. Stadion se ozbiljno zatresao kada je u 65. minuti visoko podignutom nogom zahvatio centaršut s desne strane, a lopta se neobično odbila od trave i završila iza leđa golmana Lionela M‘Pasija.

Bio je to veliki trenutak za Hallera, koji se u veljači 2023. godine vratio na terene nakon duge borbe s rakom. Prošao je napadač dvije operacije i četiri procesa kemoterapije, a na svojem povratku u ekipi Borussije postigao je i pogodak. Emerse Faé ima priliku postati izbornik koji osvojio Afrički kup, iako je došao kao zamjena nakon što su svi prežalili ovu reprezentaciju računajući da je eliminirana nakon prvog kruga takmičenja.

Video: Obala Bjelokokosti -  DR Congo 

U finalu će Obala Bjelokosti igrati protiv Nigerije. Super Orlovi su na pomalo nevjerojatan način izborili finale. Južna Afrika je također

odigrala svoju najbolju utakmicu na turniru. U prvom dijelu je bila daleko bolji protivnik, ali je Nwabali bio raspoložen na golu Nigerija. Stvari su se na terenu promijenile kada je Mvala zaustavio Osimhena.

Troost-Ekong je bio siguran za vodstvo Nigerije. Onda je u 84. minuti stigla kontra Nigerije koju je završio Osimhen. Međutim u tom trenutku je Amin Omar sudac utakmice dobio poziv iz VAR sobe. Aribo je na početku kontre zaustavio Mokoenu, VAR je pokazao da se radilo o jedanaestercu. Koji je baš Mokoena pretvorio u gol. Na kraju su jedanaesterci odlučili putnika u finale.
Nwabali je zaustavio udarce Mokoene i Makgopa, pa je Nigerija otišla u finale.

Video: Nigerija - JAR
Kopirati
Drag cursor here to close