Kranjčar, Olić, Petrić

VIDEO | 16 godina od velike pobjede Vatrenih

Ekipa tadašnjeg izbornika Slavena Bilića, neopterećena jer se već bila plasirala na Euro 2008. u Austriji i Švicarskoj, slavila je s 3:2 protiv Engleske na Wembleyju te ostavila Engleze bez odlaska na Euro.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2023. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan prije 16 godina Hrvatska je ostvarila jednu od svojih najvećih pobjeda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Toga dana, ekipa tadašnjeg izbornika Slavena Bilića, neopterećena jer se već bila plasirala na Euro 2008. u Austriji i Švicarskoj, slavila je s 3:2 protiv Engleske na Wembleyju te ostavila Engleze bez odlaska na Euro.

Hrvatska je u tom susretu povela u 8. minuti kada je zabio Niko Kranjčar, uz nespretnu reakciju engleskog vratara Scotta Carsona, piše HRT

Video: England 2-3 Croatia [21-11-2007]

Samo šest minuta kasnije Eduardo da Silva je sjajnom asistencijom proigrao Ivicu Olića koji je lako poentirao za velikih 2:0 s kojima se otišlo na odmor.

U 56. minuti Frank Lampard jedanaestercom prednost smanjuje na 1:2, a devet minuta kasnije Peter Crouch izjednačio je za 2:2.

To je rezultat koji je ekipu tadašnjeg izbornika Stevea McClarena vodio na Euro no onda je Slaven Bilić napravio izmjene te uveo u igru Danijela Pranjića i Mladena Petrića.

Prvi je asistirao drugome za 3:2 u 77. minuti i šok na Wembleyju od kojega se Englezi nisu oporavili.

Te je večeri, a i idućeg jutra, Rusija zahvaljivala Hrvatskoj što ju je gurnula prema Euru, naslovnice tamošnjih medija zahvaljivale su Bilićevoj družini...

Steve McClaren nakon poraza od Hrvatske nije podnio ostavku, no Engleski nogometni savez ga je otpustio nakon samo 18 utakmica na klupi Gordog Albiona, što je tada bio najkraći mandat jednog engleskog izbornika.

Kopirati
Drag cursor here to close