Euro 2024

Vatreni na -5 traže bodove protiv Latvije, Daliću se osipaju igrači

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (subota) od 18 sati gostuje kod Latvije u Rigi u okviru kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo iduće godine u Njemačkoj, Hrvatskoj praktično odgovara samo pobjeda...
Sport / Nogomet | 18. 11. 2023. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žele li izravan plasman, Vatreni moraju ciljati šest bodova iz dva susreta, protiv Latvije i Armenije te se nadati kiksu Walesa.

U petak je hrvatska reprezentacija odradila posljednji trening uoči ogleda u subotu.

Zlatko Dalić potvrdio je da je za dvoboj s Latvijcima otpao i Luka Sučić, koji standardno igra u Salzburgu i koji je, prema riječima izbornika, bio kandidat za mjesto u veznom redu umjesto Matea Kovačića.

Novih ozljeda nema, iako je Dalić rekao da će se s obzirom na povratak od ozljeda, dozirati minutaža Kramarića i Ivanušeca u dvije utakmice, jer Hrvatsku već u utorak čeka i Armenija u Zagrebu.

Želja je, naglašava hrvatski izbornik, prilagoditi igru i tipu napadača kao što je Ante Budimir, kojeg se očekuje u početnom sastavu Vatrenih.

Na press konferenciji bio je i kapetan Luka Modrić, koji je i sam istaknuo da u reprezentaciji nisu očekivali da će se naći u situaciji da u zadnja dva kola ne odlučuju sami o svojoj sudbini.

Hrvatskoj uz dvije pobjede treba i da Wales protiv Armenije u gostima i Turske kod kuće ne ostvari dvije pobjede.

Hrvatska reprezentacija na ovom stadionu imat će i podršku nešto više od tisuću hrvatskih navijača, koji će zagrijati atmosferu na minus pet Celzijevih stupnjeva, koliko se očekuje na utakmici protiv Latvije, koja se igra u 19, odnosno 18 sati po hrvatskom vremenu, javlja HRT.

Hrvatska i Latvija pet puta su do sada igrali u kvalifikacijama za Europska i Svjetska prvenstva, svaki put slavili su Vatreni.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close