Izbornik Islanda

Viðarsson: Poštujemo protivnika ali imamo svoj cilj

"Mislim da imamo ista očekivanja i uvjerenja kao druge selekcije u skupini. Ako se ne nadate da ćete pobijediti, onda je bolje da ostanete kući i ne igrate. Došli smo s nadom i željom i poštujemo našeg protivnika" zaključio je Viðarsson.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2023. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od velike većine selekcija kojima će prva utakmica kvalifikacija ujedno biti i prva u ovoj 2023. godine, Island je
iskoristio svoju priliku pa je u siječnju odigrao dvije prijateljske utakmice protiv Estonije i Švedske u Portugalu. Aktivni su bili Islanđani i u prošloj godini jer su osim utakmica u Ligi nacija, odigrali čak deset prijateljskih utakmica, računajući dvije na Baltic Cupu.

Bilo je jakih protivnika kao što su Španjolska, Južna Koreja, Venezuela, ali i manje atraktivnih poput Ugande, San Marina, Litve ili Latvije. Arnar Viðarsson, izbornik je tražio što više utakmice, što više protivnika, kako bi posložio selekciju u procesu "rehabilitacije" nakon slabija posljednja dva ciklusa kvalifikacija. Arnar Viðarsson koji je ranije vodio selekciju do 21. godine, ovu seniorsku je preuzeo krajem 2020 i trenutačno je na omjeru 7-11-11.

"Zadovoljni smo skupinom, jer su tu selekcije koje su identične po kvaliteti. Svjestan sam da neće biti lako, svjesni smo prednosti BiH, ali i uzbuđeni smo zbog početka kvalifikacija. Mislim da imamo ista očekivanja i uvjerenja kao druge selekcije u skupini. Ako se ne nadate da ćete pobijediti, onda je bolje da ostanete kući i ne igrate. Došli smo s nadom i željom i poštujemo našeg protivnika" zaključio je Viðarsson.

Kopirati
Drag cursor here to close