Bez najboljeg strijelca

Veliki hendikep za Plemiće: Bilbija kada ne igra Zrinjski obično gubi!

Zrinjski u subotnji derbi sa Sarajevom ulazi bez svog najboljeg igrača i najboljeg strijelca lige.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2021. u 10:01 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu u 19 sati derbi kola igrat će dva posljednja prvaka države, HŠK Zrinjski i FK Sarajevo. Bit će to derbi koji bi mogao potpuno zakomplicirati borbu za naslov, jer ako Zrinjski dobije doći će na samo bod zaostatka od Sarajeva. 

 I dok je Zrinjski u naletu, dobio je tri od zadnje četiri utakmice, Sarajevo je, gledajući samo prvenstvo, u slobodnom padu, jer u zadnja dva kola momčad Vinka Marinovića doživjela je dva poraza, bez postignutog gola.

Ipak, Zrinjski ipak ulazi u subotnji derbi s određenim hendikepom. Kapetan i najbolji igrač momčadi, prvi strijelac prvenstva Nemanja Bilbija dobio je treći žuti karton u prošlom kolu kod Olimpika i morat će pauzirati u ovom kolu.

Istina, Bilbija je u ovoj godini postigao samo jedan gol, ali njegova važnost za Zrinjski nije samo u postizanju golova. Bilbija je konstantna opasnost za protivnika i navlačeći protivničku obranu na sebe ostavlja dosta prostora svojim protivnicima.

Uostalom, 30-godišnji napadač propustio je samo četiri prvenstvene utakmice ove sezone i tri od te četiri utakmice Zrinjski je izgubio! Bez njega su Plemići dobili tek Slobodu (3:1), a izgubili od Borca (0:1), Željezničara (0:1) i Tuzla Cityja (1:2).

 

Kopirati
Drag cursor here to close