Prekid serije Rođenih

Veležu pobjeda nad Borcem, gosti bizarno oštećeni za jedanaesterac

U pretposljednjoj utakmici 29. kola Premijer lige Velež je svladao Borac s 2:0 i tako izbio na četvrtu poziciju premijerligaške ljestvice.
Sport / Nogomet | 01. 05. 2023. u 19:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjedom protiv Borca Velež je prekinuo seriju od dva uzastopna poraza, od Zrinjskog i Širokog Brijega, ali se ponovno približio mjestima koja vode u Europu kroz Premijer ligu, te izbio na četvrtu poziciju, prije nego svoju utakmicu odigra Željezničar.
 
Velež je poveo praktično iz prve prilike. Igrala se šesta minuta kada je Omar Pršeš ubacio loptu pred vrata Borca, ona se nekako sretno odbila do Nermina Haskića koji ju je s pola metra od gol crte samo ugurao u mrežu.
 
Samo šest minuta kasnije dogodila se rijetko viđena stvar na ozbiljnim utakmicama. Momčilo Mrkaić je bio u odličnoj prilici, no vratar Hadžikić je obranio njegov šut. Jedan igrač Veleža, čini se Mitar Ćuković, uzeo je loptu u ruke vjerujući da je svirano zaleđe.
 
No, kako nije sudac Bandić je krenuo pokazati na bijelu točku i tek onda je pomoćnik dignuo zastavicu. Na terenu je nastala konfuzija, a sve se završilo tako što je svirano zaleđe i čini se da je Borac tu prilično oštećen.
 
 
U drugo dijelu Velež je propustio dvije velike prilike prije nego je postigao drugi gol. Prvo je Tarik Šikalo pogodio vratnicu, da bi u 70. minuti Lazić nakon velike gužve u šesnaestercu Borca glavom pogodio vratnicu svog gola.
 
Isti igrač je par minuta skrivio jedanaesterac za Velež. Lazić je "pregazio" Haskića, a Bandić pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač za 2:0 bio je Nemanja Anđušić.
 
Domaći su mogli slaviti i uvjerljiviju pobjedu, jer je šest minuta prije kraja Ćuković topovskim udarcem pogodio gredu.
 
Kopirati
Drag cursor here to close