Mostarske ekipe u formi

Rendulić: Velež i mi igramo najbolji nogomet ovog proljeća

Novi trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić vodit će u srijedu svoj prvi mostarski derbi (srijeda, 18 sati)
Sport / Nogomet | 07. 03. 2023. u 12:25 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krunoslav Rendulić odlično je otvorio novu epohu u svojoj karijeri. Nije mu bilo lako naslijediti Sergeja Jakirovića, ali pod njegovim vodstvom Zrinjski ne da nije nazadovao, nego je na jednako visokom nivou, ako ne i većem.
 
Četiri sigurne pobjede i gol razlika 14:1 njegov je učinak, iako i sam priznaje da će mu u srijedu biti dosad najteži izazov, jer ga čeka protivnik koji je u jednako dobroj formi i koji će imati veliku podršku navijača.
Video: Denis Zvonić - FK Velež Mostar i Nemanja Bilbija HŠK Zrinjski
"Prvi mi je mostarski derbi, ali već se osjeti atmosfera u gradu, da se derbi približava. To je uvijek specifična utakmica i favorit ne postoji. Velež igra izuzetno dobro i uz nas je najbolja ekipa ovog proljeća. Igraju dotjeran nogomet, teži igri i ima nekoliko dobrih pojedinaca. Vjerujem da će stadion biti pun do posljednjeg mjesta, a očekujem dopadljivu utakmicu", kazao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.
 
Bljesak.info / Zajednička press konferencija
 
Za razliku od njegovog kolege, Rendulić nema problema s izostancima.
 
"Osim Bekića svi su u procesu treninga i na sve mogu računati. Imamo svoju računicu, dakako, nadam se samo da će sve proći u korektnoj atmosferi, a bolji će sigurno pobijediti", dodao je. 
 
Rendulića su pitali je li iznenađen rezultatima Veleža na proljeće, koji je posve druga ekipa od one iz prvog dijela sezone.
 
"Ne mogu povlačiti paralelu od jeseni, jer nisam detaljno pratio druge klubove u prvom dijelu. Znam sve rezultate, ali nisam gledao sve utakmice. No, ono što Velež radi ovog proljeća je impresivno. Imaju dobru energiju, motivaciju i vjerujem da će i protiv nas biti agresivni". 
 
Bljesak.info / Rendulić i Bilbija
Rendulić i Zrinjski već su iskušali novi, obnovljeni Veležov teren, ali uz razliku da tada, protiv Sarajeva (2:0), na tribinama nije bilo navijača.
 
"Kada je travnjak tako dobar onda je gušt igrati na njemu. I mi i Velež igrali smo često na, blago rečeno, travnjacima upitne kvalitete. Ovakav kakav ima Velež nosi veći gušt, motiv, a i na TV to sve puno ljepše izgleda", zaključio je Rendulić.
Video: Rendulić na konferenciji za novinare

Bilbija: Nadam se punom stadionu

Kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija se nada punom stadionu i dobroj utakmici.

"Opet jedna velika utakmica i za nas i za Velež. Prošla utakmica je bila bez publike, sada će to biti na punom stadionu i jako dobrom terenu. I Velež i Zrinjski su spremni. Mislim da će biti jedna jako dobra utakmica", rekao je Bilbija.

Kopirati
Drag cursor here to close