Derbi u Vrapčićima

Velež željan revanša za "prizemljenje na Grbavici"

Derbi 12. kola igrat će se u subotu u Mostaru.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2020. u 15:22 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež i Željezničar još u ovoj sezoni već su dvaput igrali. Oba puta je Željezničar bio uspješniji, prvi put u prijateljskoj utakmici, a drugi put u prvenstvo. Taj poraz 0:3 na Grbavici prilično je zabolio navijače Veleža koji su bili u laganoj euforiji do te utakmice, i zbog dobre prošle sezone i zbog dobrih rezultata u pripremnom razdoblju.

No, trener Veleža Feđa Dudić kaže da je taj ‘šamar’ dugoročno koristio njegovoj momčadi.

“Nije to bilo tako davno (1.8.), kada smo doživjeli prizemljenje na Grbavici. Dobro nam je došlo to, da da ne smijemo letjeti visoko, ali i da uvidimo da imamo kvalitetu. Stvorili smo puno prilika, da smo zabili gol kod 0:0 tko zna kako bi završilo… Željezničar zaslužuje svaki respekt, možda će netko reći da ne igraju lijepo, ali pobjeđuju i skupljaju bodove. Za nas je to važan susret jer bi eventualnom pobjedom pokazali da smo vrlo ozbiljni ove sezone”, kaže Dudić.

Velež ove srijede nije igrao Kup utakmicu, jer je susret sa Širokim odgođen. Stoga Željezničar dočekuju odmorni, ali i kompletni.

“U dobrom smo ritmu i dobro raspoloženi čekamo utakmicu. Imamo čak i slatke brige koga staviti u igru. Prvi put možda od početka sezone nemamo uzak izbor, nego dosta širok, a nadam se da ćemo to i iskoristiti”, dodao je Dudić.

Derbi Veleža i Željezničara počinje u subotu u 17 sati, a prijenos je na Moja TV.

Kopirati
Drag cursor here to close