Kup BiH

Velež zabio šest komada u Visokom, GOŠK pet u Čitluku

Danas su odigrane utakmice šesnaestine finala Kupa BiH, osim onih koje su odgođene zbog obaveza klubova u Premijer ligi.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2023. u 17:15 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ovoj fazi premijerligaši su bili gosti niželigašima i uglavnom nisu imali nikakvih problema. Mostarski Velež izborio je osminu finala uvjerljivom 6:0 pobjedom kod Bosne u Visokom.

Dvostruki strijelci bili su Džafić u 12. i 27. minuti i Kadrić u 75. i 83., te Dino Halilović u 50. i Samir Halilagić u 87. minuti utakmice.

Jednako uvjerljiv bio je i GOŠK iz Gabele koji je imao najkraće gostovanje. Gabeljani su "skoknuli" do Čitluka i svladali Brotnjo s 5:0. Dva gola postigao je Nihad Šero, po jedan su dodali Semin Kojić i Haris Balavac, a Antonio Soldo je zatresao svoju mrežu.

Fešta je bila u Uskoplju/Gornjem Vakufu gdje je Sloga na punom stadionu dočekala Sarajevo. Premijerligaš je očekivano slavio s 4:1, a pohvaliti se da je zabio gol premijerligašu može Vladimir Grubeša.

Velikih problema imao je konjički Igman koji je s minimalnih 1:0 svladao TOŠK u Tešnju. Jedini pogodak djelo je Mirsada Ramića.

Još većih problema imalo je Posušje. U Tomislavgradu je HNK Tomislav vodio sve do 80. minute golom Lellija Bautiste. Ipak, u 80. minuti Frane Maglica pogodio je za 1:1 i izborio jedanaesterce.

U raspucavanju je momčad Branka Karačića bila uspješnija i prošla dalje.

Rezultati osmine finala

Bosna Visoko - Velež 0:6
Bratstvo Bosanska Krupa - Zvijezda 09 0:3
Brotnjo - GOŠK 0:5
TOŠK - Igman Konjic 0:1
Sloga - Sarajevo 1:4
HNK Tomislav - HŠK Posušje 1:1 (2:3 nakon jedanaesteraca)
Stupčanica - Rudar Prijedor 2:1
Kozara - Jedinstvo 1:2
Kopirati
Drag cursor here to close