Premijer liga

Željezničar nakon perokreta na 'Grbavici' izgubio od Goška

Susret je održan po veoma teškim vremenskim uvjetima odigran danas na stadionu „Grbavica“.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2023. u 20:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Željezničar nakon perokreta na 'Grbavici' izgubio od Goška

Nogometaši Željezničara poraženi su na svom terenu od ekipe Goška rezultatom 3:2 u susretu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji je po veoma teškim vremenskim uvjetima odigran danas na stadionu „Grbavica“.

Domaći sastav diktirao je tempo ovog susreta od prve minute, ali većih prilika početkom utakmice nije bilo. Prvi ozbiljan napad Gošk je izveo u 18. minuti kada je nakon kontranapada Ramljak šutirao ravno u golmama Željezničara Muftića.

Nakon nekoliko slabijih napada, napori Željezničara su urodili plodom u 34. minuti kada je Mekić doveo domaći sastav u vodstvo. Vodstvom domaćina od 1:0 okončano je prvo poluvrijeme.

Željezničar je imao inicijativu i početkom drugog poluvremena, a prvu ozbiljnu priliku u 51. minuti propustio je napadač „plavih“ Krpić, koji nije uspio svladati gostujućeg golmana Bobić.

Iako je Željezničar bio bolji protivnik u drugom poluvremenu i kreirao veći broj prilika, Gošk u 61. minuti dolazi do poravnanja odličnim pogotkom Skorupa iz slobodnog udarca.

Kako se bližio kraj susreta, Željezničar je intenzivirao napade, te u narednih petnaestak minuta kreirao nekoliko izglednih prilika koje ipak nogometaši domaćeg tima nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.

Veliku priliku u nakon ubačaja iz kornera u 74. minuti propustio je Cocalić, a već u narednoj minuti s druge strane stigla je kazna za njegov promašaj kada Hasukić postiže drugi gol za gostujući tim.

Do posljednjih minuta susreta Željezničar nije uspjevao ozbiljnije ugroziti gol gostiju iz Gabele, međutim, u sudijskoj nadoknaci Haračić dovodi utakmicu u novi egal, nakon što je uspio iskorisiti grešku golmana Bobića, koji je loše reagirao nakon Mekićevog šuta i nije uspio izbaciti loptu ispred svog gola.

U posljednjim minutama sudijske nadoknade Turunjanin propušta veliku šansu za domaće, a potom slijedi nova kazna za Željezničar kada Nižić zabija za šok na Grbavici i veliku pobjedu gostiju od 3:2.

(FENA) F. F.

Kopirati
Drag cursor here to close