Pobjeda na Tušnju

Kriza je definitivno prošlost: Plemići utrpali četiri gola Tuzlacima

HŠK Zrinjski nadoknadio je još jednu utakmicu. U zaostaloj utakmici 2. kola Premijer lige aktualni prvak je u odličnoj utakmici sa 4:2 svladao Tuzla City na Tušnju.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2023. u 16:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezultatska kriza Plemića u domaćem prvenstvu čini se da je prošla stvar. Nakon dva uzastopna poraza Zrinjski je odgovorio s dvije pobjede zaredom. Plemići su u srijedu u zaostaloj utakmici drugog kola svladali Tuzla City na Tušnju s 4:2.

Bila je to dobra utakmica s puno golova, a osim što su napunili mrežu domaćih Plemići su zabili i sebi jedan gol, odnosno bio je to autogol Slobodana Jakovljevića.

Tuzla City mogla je prva povesti, ali je Đorđe Pantelić s neka četiri metra promašio prazna vrata Zrinjskog na ubacivanje sa strane. Kazna je stigla u 25. minuti. Mario Ćuže je kombinirao s Lukom Lukanićem, koji je debitirao u ovom susretu, "povaljao" dvojicu domaćih igrača i lijepo pogodio za 1:0.

U drugom dijelu viđeno je još pet pogodaka. U 48. minuti domaći su izjednačili nakon što je Jakovljević nespretno odigrao loptu, ona ga je pogodila i u ruku te prešla liniju gola Zrinjskog.

Ipak, gosti nisu upali u paniku. U 67. minuti Mario Tičinović asistirao je Nemanji Bilbiji za 2:1, a četiri minute kasnije Tarik Ramić pogodio je na asistenciju Ćuže.

U 74. minuti nakon greške Jakovljevića i asistencije Mehanovića pogodio je Pantelić koji je vratio Tuzlake u život, no pitanje pobjednika otklonio je Tomislav Kiš koji drugu asistenciju Ćuže pretvara u 4:2.

Zrinjski će u nedjelju opet gostovati, ovaj put u Konjicu, a onda idućeg tjedna odlazi u Birmingham na noge Aston Villi.


Standings provided by Sofascore

 

Kopirati
Drag cursor here to close