Mostarski derbi

Velež pred derbi sa Zrinjskim: Očekujemo borbenost i efikasnost od naših igrača!

Osim Red Armyja na derbi neće ni Uprava Veleža koja se na ovaj način odlučila solidarizirati sa svojim navijačima.
Sport / Nogomet | 12. 04. 2024. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći put ove sezone, gradski rivali iz Mostara ponovno će se sukobiti na terenu. Posljednji gradski derbi ove sezone igra se na stadionu HŠK Zrinjski.

"Naš tim dolazi na duel protiv Zrinjskog zauzimajući treću poziciju na tabeli s 43 boda, dok je Zrinjski korak ispred. Tradicionalno, derbiji na stadionu Pod Bijelim brijegom nisu išli na našu stranu, ali pokazali smo da se Zrinjski može pobijediti, kako je to bilo u posljednjem međusobnom susretu u studenom prošle godine.

Forma na posljednjih pet mečeva je relativno dobra i kod Zrinjskog i kod nas. Subotnji meč dočekujemo nakon izazovne utakmice protiv Borca, koja je završila neriješenim rezultatom, ali smo prethodno ostvarili važne pobjede protiv Igmana i Željezničara. Zrinjski također bilježi dobre rezultate, ali su nedavno doživjeli poraz od Borca, te ostvarili pobjede nad Željezničarom i Zvijezdom 09.

Priprema za ovaj meč je kao i za svaki drugi. Derbi je derbi, znamo što možemo očekivati, a naš trener Dean Klafurić izjavio je da očekuje zanimljiv susret, sličan onome protiv Borca.

U našem timu vlada odlično raspoloženje pred ovaj susret, očekujemo borbenost i efikasnost od naših igrača. Najbolji recept je pristup s prošlogodišnjeg derbija. Nažalost, Dean Klafurić neće moći biti uz ekipu zbog suspenzije (žuti kartoni)", priopćio je Velež na službenim stranicama.

Umjesto Klafurića utakmicu će s klupe voditi njegovi pomoćnici, Damir Milanović i Avdo Kalajdžić.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) zabranilo je dolazak gostujućim navijačima "Red Army" na gradski derbi koji se između HŠK Zrinjski i FK Velež.

No, osim navijača na derbi neće ni Uprava Veleža koja se na ovaj način odlučila solidarizirati sa svojim navijačima.

"Mi smo jedna duša i jedno tijelo. Ako ne idu navijači, ne ide ni čelništvo kluba", kratko je rekao za SportSport.ba prvi čovjek Veleža Senad Kevelj.

Za one koji ne budu mogli biti na tribinama, derbi će biti dostupan na programu Arena Sport TV, s početkom u 16 sati. Sudit će najbolji bh. sudac, Irfan Peljto.

Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close