Plemići "nabrijani" na derbi

Petrović: Očekujem od svojih igrača da "uzoru" teren u subotu!

HŠK Zrinjski će u subotu dočekati Velež u trećem ovosezonskom gradskom derbiju, prvom pod vodstvom Željka Petrovića.
Sport / Nogomet | 12. 04. 2024. u 13:00 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HŠK Zrinjski i FK Velež igrali su ove sezone dva derbija i oba su dobili domaćini, zanimljivo oba puta po 3:0. Zrinjski je u tim derbijima vodio Krunoslav Rendulić kojemu je poraz 0:3 u zadnjem došao "glave".

Sada je trener Željko Petrović koji će debitirati u mostarskim derbijima, koji kaže da za ovakve utakmice nema potrebu dodatno motivirati ekipu.

"Nema se kod derbija što oduzeti ili dodati. Rekao sam igračima, ako poštujete i volite ovaj klub i navijače, a znam da ih vole, onda jedino tražim da u subotu 'uzoru' teren i neka se onda dva tjedna popravlja", kaže trener Petrović te nastavlja:

"Ovaj derbi je poput svakog velikog gradskog u Europi. Danas imamo zadnji trening i igračima ćemo predstaviti što možemo očekivati od protivnika. Ali protivnika dobro znamo. U odnosu na prethodne novi igrač je Iranac, svi ostali su isti. Mi trebamo gledati sebe, mi smo Zrinjski, branimo naslov, branimo dvostruku krunu i moramo dati maksimum, pa i više od maksimuma". 

Bljesak.info / Željko Petrović

Petrović kaže da se danima u gradu osjeća atmosfera derbija i da to može samo inspirirati igrače.

"Igrao sam derbije, važne utakmice, za naslov ili ostanak u ligi. Derbiji su uvijek drugačiji. Lijepo je da jedan grad ima gradski derbi. Već tjedan dana samo se o tome priča i meni je to prelijepo. Stadion će biti pun, teren fenomenalan, ne trebaš ništa više od toga da daš maksimum".

Šef struke prvaka BiH će na zadnjem treningu odlučiti tko će početi. Jedino što je sigurno da neće igrati Silvio Ilinković koji nije dovoljno zaliječen. Novinare je zanimalo hoće li možda startati s Bilbijom i Kišom u prvih 11. 
 
"Bilbija ili Kiš zajedno, Nardin (Mulahusejnović) i Bilbija, možda i Ivančić u prvih 11... Vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga, ali izaći će nanjspremniji i izvest ćemo sastav kakav mislimo da je najbolji u tom trenutku. Čekaju nas poslije derbija i druge velike i važne utakmice".
 
Zrinjski mora gledati kako dostići Borac koji ima velikih sedam bodova prednosti i koji večeras ima relativno "laganu" utakmicu protiv sve neambicioznije Sloge.
 
Video: Petrović uoči derbija
 
"Nije gotovo dok stvarno nije gotovo i bilo bi sramota reći da je gotovo sve dok matematika postoji. Kao sportaš moraš se uvijek boriti dok ima šanse. Svjesni smo da je svaki kiks koban i da nemamo prava na kiks. Znam da se ne može svaka utakmica dobiti, ali ja sam zadovoljan jer osjećam da smo se vratili. Bit će dosta utakmica koje će odlučivati, mi imamo težak raspored, a Borac još teži. Naravno da su u prednosti jer bodovna prednost je velika, ali moraš se boriti dok ima nade", zaključio je Petrović.
  
Mostarski derbi Zrinjskog i Veleža igra se u subotu u 16 sati, a sudi ga najbolji bh. sudac Irfan Peljto.

Petrović: Čestitam Ultrasima 30. rođendan, bez njih Zrinjski ne bi bio gdje jeste

Navijačka skupina Zrinjskog "Ultrasi" u srijedu je imala 30. rođendan, a vjerojatno će prigodno i spektakularno proslaviti i tijekom subotnjeg derbija. Ultrasima je čestitku uputio sam klub, ali i trener Željko Petrović odmah na početku press konferencije.

"Čestitao bih Ultrasima rođendan i hvala im na podršci koju su nam pružali, jer bez njih Zrinjski ne bio na razini na kojoj jeste. Nadam se da će proslaviti još ovakvih rođendana, da će ih biti 50 ili i više", kazao je Petrović.

Kopirati
Drag cursor here to close