Uz spektakularan gol Ede Vehabovića.

Velež nastavlja niz: Pao je i Borac

S 36 bodova Banjalučani ostaju trećeplasirani. Velež je peti s 30 bodova.
Sport / Nogomet | 04. 03. 2023. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem susretu subotnjeg programa 21. kola Premijer lige BiH sastali su se Velež i Borac, a dvoboj na stadionu Rođeni okončan je trijumfom domaćih s 1:0 uz spektakularan gol Ede Vehabovića.

U prvih 45 minuta očajna utakmica, bez pravih prilika, pa smo tek u nastavku vidjeli uzbuđenja. Publika je nestrpljivo čekala da se lopta zakotrlja u mreži, ali se čekanje isplatilo jer je viđen spektakularan gol u drugih 45 minuta.

Najveća prilika prethodno viđena je u 53. minuti. Blagojević je šutirao iskosa s nekoliko metara, ali je golman Borca obranio. Isti igrač je pokušao i nekoliko minuta kasnije, no izblokiran je.

U 59. minuti Haskić je najviši u skoku, no nije precizan. Borac je uzvratio u 68. minuti, kada je rezervista Jurilj nakon greške Blagojeviću se sjurio prema golu, a onda s oko 12 metara šutirao u dobro postavljenog Bogdanovića.

I onda u 77. minuti najljepši trenutak utakmice i ujedno jedini gol. Sjajno je Vehabović primio jednu loptu, pretrčao Lazića kao da ga nema na terenu i projektilom pocijepao mrežu Borca. Ispostavit će se da je to ujedno i gol za velika tri boda Veleža.

U 83. minuti jedan od rijetkih spornih detalja na utakmici. Dodijeljen je drugi žuti karton Vehaboviću zbog jednog starta s leđa, pa je Borac do kraja imao igrača više, ali mu to nije pomoglo da izbjegne novi poraz.

Borac je teškom mukom pobijedio Široki, onda neočekivano ispao iz Kupa od prijedorskog Rudara, a sada novi poraz i s 36 bodova Banjalučani ostaju trećeplasirani. Velež je peti s 30 bodova. Između ova dva tima smješten je Željezničar s 32 boda. Na vrhu je Zrinjski s 42, dok Široki ima 36.

Velež već u srijedu igra mostarski derbi protiv Zrinjskog, dok Borac za sedam dana dočekuje Tuzla City.

 

Kopirati
Drag cursor here to close