Ipak pobjeda Rođenih

Haskić donio pobjedu Veležu u nehumanim uvjetima

U utakmici koja se igrala na rubu regularnosti Velež je pobijedio Tuzla City u Srebreniku golom Nermina Haskića u 77. minuti utakmice.
Sport / Nogomet | 26. 02. 2023. u 15:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon svega što im se dogodilo, nakon teške prometne nesreće u kojoj je život izgubilo dvoje ljudi, uključujući i bebu, te nakon što se utakmica u Srebreniku igrala u nehumanim uvjetima, nogometaši Veleža ipak se raspoloženi vraćaju u Mostar.

Po teškom terenu u Srebreniku Velež je porazio Tuzlu City s 1:0 golom Nermina Haskića u 77. minuti. Veležov napadač, koji je u ovoj utakmici bio i kapetan, primio je jednu odbijenu loptu i volejom je zakucao u domaća vrata.

Inače, Velež je i do gola bio nešto bolja momčad, a prije gola Vehabović je centriravši pogodio gredu.

Treba reći i da su obje ekipe profesionalno odradile svoj posao, iako se na terenu koji je prekrio snijeg u Srebreniku teško moglo igrati. Igre nije bilo previše, ali zato jeste ozljeda, što samo pokazuje koliko je ljudima iz Saveza stalo do ekipa i nogometaša, a o navijačima da ne govorimo.

Bila je ovo druga pobjeda Veleža pod vodstvom novog trenera Nedima Jusufbegovića, dok je Tuzla, koja je ušla u sezonu s ambicijama da se bori za Europu, sada u opasnoj zoni.

Kopirati
Drag cursor here to close