Čeka se posljednji putnik

Velež lovi gol zaostatka i treće polufinale Kupa zaredom

Danas pobijediti nekoga dva razlike nije niti malo lako, posebno ne ekipu Širokog Brijega, posebno ako pogledate rezultate međusobnih duela ove dvije ekipe u posljednje vrijeme.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2024. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije dvije godine ove dvije ekipe su se sastale u četvrtfinalu Kupa. Tada je Velež već u prvoj utakmici slavio 4:0 i na kraju uzeo trofej. Danas je na rasporedu revanš susret četvrtfinala u kojem Velež lovi zaostatak iz prve utakmice. Široki Brijeg brani 2:1. 

Nekada, ne tako davno ovaj rezultat je često bio poželjan u kup utakmicama jer ste za prolaz dalje trebali minimalnu pobjedu. To je bilo nekada, sada više "nema gola u gostima" pa sada Veležu treba trijumf od dva gola razlike. Naravno tu postoje i penali, ali njih rijetko kada i rijetko tko priželjkuje.

Danas pobijediti nekoga dva razlike nije niti malo lako, posebno ne ekipu Širokog Brijega, posebno ako pogledate rezultate međusobnih duela ove dvije ekipe u posljednje vrijeme. Od gore navedene utakmice Kupa, do danas Velež i Široki Brijeg su odigrali osam utakmica. Četiri su završile bez pobjednika, Široki Brijeg je slavio tri puta (1:0, 1:0, 2:1), Velež jednom 1:0. Bilo je dobrih, manje dobrih utakmica, ali uglavnom neizvjesnih i otvorenih do kraja.

"Čeka nas teška utakmica, ali vjerujem da možemo nadoknaditi zaostatak. Atmosfera u ekipi je dobra, momci dobro rade, svjesni su što znači ovaj susret za nas, što znači prolazak u polufinale Kupa. Stvaramo prilike, ali nedostaje nam tog samopouzdanja u završnici, realizacija nije najbolja, ali ja se nadam da će u ovoj utakmici stvari doći na svoje mjesto", kaže trener Avdo Kalajdžić. Utakmica između Širokog Brijega i Veleža se igra od 16 sati na stadionu Rođeni.

Kopirati
Drag cursor here to close