Provjereni igrački kadar

Velež krenuo s pripremama, otišao Zajmović

" Igrači su shvatili su situaciju u kojoj se klub nalazi i preuzeli su odgovornost. Veliki potez igrača i sada vjerujem sa ovom energijom i zajedništvom možemo napraviti kvalitetan rezultat ", zaključio je Nedim Jusufbegović
Sport / Nogomet | 09. 01. 2023. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa šestog mjesta, utakmicom i pet bodova manje od četvrtog, najbližeg mjesta na tabeli koje može odvesti u Europu nogometaši Veleža startaju s pripremama za proljetni dio sezone. One najvažnije promjene su se dogodile i prije početka priprema, jer se promijenila uprava, trener, pojavila su i neki novi igrači.

Tu su za sada trojica Ante Hrkać, Mitar Ćuković, Saša Domić koji su zvanično potpisali ugovore. Od ranije tu više nema Mehmeda Ćosića, Samira Radovca, Marka Jovičića, njima se pridružio i Dženan Zajmović, napadač koji Rođene napušta nakon 54 odigrane utakmice i 17 postignutih golova.

Zajmović je u jesenjem dijelu sezonu s pet golova bip prvi strijelac momčadi, pa je sada već izvjesno kako se nakon promjena u zadnjoj liniji mogu očekivati u one u igri prema naprijed. Velež i Zajmović su sporazumni raskinuli ugovor.

Foto: Bljesak.info  / Rođeni prvog dana priprema 

U ovom trenutku trener Veleža Nedim Jusufbegović na raspolaganju ima 30 igrača. Ne treba zaboraviti da je Velež u prvom dijelu sezone imao problema s ozljedama igrača, neki su propustili veliki broj utakmica, poput Pavića, Muminovića i njihovim oporavkom odnosno povratkom na teren, Velež bi mogao puno dobiti.

" Jedva čekamo da krenemo raditi. Smatram da smo riješili neke pozicije koje su nam bile ključne što se tiče igračkog kadra. U ovom trenutku imamo igrače različitih profila, ima tu iskusnih, mladih, mislim da će nam to dati jednu novu razinu, novi arsenal koji ćemo prezentirati. Što se tiče pripremnih utakmica, planirali smo tri prije polaska u Tursku, Blagaj, Neretvanac, Igman, u nekom razmaku od svakih sedam dana. Protiv Blagaja ćemo igrati na njihovom terenu, tu će priliku dobiti mlađi igrači, Neretvana i Igman bismo trebali ugostiti na umjetnoj podlozi, ovdje kod nas.

U Turskoj za sada imamo planirane tri utakmice protivnici će biti dva ukrajinska premijerligaša, Minaj i Vorksla Poltava, a između te dvije utakmice igrat će i protiv litvanskog Žalgirisa", kaže Jusufbegović koji se kratko dotakao situacije u klubu. Jer kao što je poznato nova uprava je najavila smanjenje ugovora na koje je kako sada stvari stoje pristao veliki broj igrača.

" Većina igrača je prepoznala u kakvoj se situaciji nalazi Velež i pristali su na smanjenje ugovora. Shvatili su situaciju u kojoj se klub nalazi i preuzeli su odgovornost. Veliki potez igrača i sada vjerujem sa ovom energijom i zajedništvom možemo napraviti kvalitetan rezultat", zaključio je Nedim Jusufbegović kojem je ovo drugi mandat na klupi Veleža.

Kopirati
Drag cursor here to close