Rani početak i velika vrućina

Velež dočekuje Željezničar u Gabeli

"Imamo par rovitih igrača, vidjet ćemo kako stvari izgledaju, ali ono što znamo, jeste da protiv Željezničara mogu igrati samo oni koji su maksimalno spremni", kaže trener Veleža Amar Osim
Sport / Nogomet | 05. 08. 2022. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrto kolo Premijer lige BiH, otvaraju današnjoj utakmicom u Gabeli Velež i Željezničar. Zbog radova na stadion, Velež je privremeno izabrao stadion GOŠK-a na kojem će igrati domaće utakmice, što je donekle hendikep jer osim smanjenog kapaciteta, problem leži u činjenici da će se utakmice baš kao i ova današnja igrati u ranije terminu, od 17 sati i 30 minuta.

U prevodu, sigurno na nekih 35 možda čak i više stupnjeva. I ova današnja utakmica je prva ovosezonska Veleža u kojoj je domaćin pa i nominalno. Jer dva susreta su Rođeni odgodili dok su u prvom kolu gostovali na Mokrom Docu.

Željezničar u Gabelu danas dolazi neporažen. U tri kola momčad
temperametnog trenera Mulalića je uzela pet bodova. Četiri su prosuli na domaćem terenu, dva protiv Leotara i dva u prošlom kolu kontra Širokog Brijega, dok su u Mostaru savladali Zrinjski. Naravno da će utakmica biti posebno zanimljiva zbog činjenice da će Amar Osim nakon godina provedenih na Grbavici, osvojenih trofeja, po prvi put će biti na suprotnoj strani.

"Jeste malo neobično, igramo na neutralnom terenu, iako smo mi nominalno domaćini. Međutim, mislim da u utakmicama ova dva rivala domaći teren nikada nije imao veliku prednost, igralo se otvoreno sa obje strane, kako u Mostaru, tako i na Grbavici… tako da stadion ne bi trebao biti neka velika prednost. Imamo par rovitih igrača, vidjet ćemo kako stvari izgledaju, ali ono što znamo, jeste da protiv Željezničara mogu igrati samo oni koji su maksimalno spremni. Oni koji izađu na teren su spremni da pokažu kako je Europa bila loš dan, odnosno dva loša dana", kaže strateg Veleža, Amar Osim.

Kopirati
Drag cursor here to close