Iza Desete

Večeras kreće novo izdanje EVONA Lige MZ Grada Mostara

Ovo mostarsko natjecanje odavno je preraslo u veliki društveni događaj, ne samo sportska manifestacija.
Sport / Nogomet | 10. 07. 2023. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večeras bi u Mostaru trebala početi nova sezone najpopularnijeg mostarskog amaterskog natjecanja. EVONA Liga mjesnih zajednica grada Mostara ulazi u novu sezonu, ljubitelji malog nogometa u gradu na Neretvi s nestrpljenjem su iščekivali ovo natjecanje.

Ovo mostarsko natjecanje odavno je preraslo u veliki društveni događaj, ne samo sportska manifestacija.

"Nadamo se kako ćemo i ovog ljeta prije svega gledati dobar mali nogomet. Ovo natjecanje okuplja mnoštvo ljudi na terenu i oko njega. Nadamo se kako će tako biti i u novoj sezoni", kazao nam je Ilija Martinović predsjednik udruge koja tehnički provodi natjecanje.

Ove sezone u seniorskom turniru nastupa 16 momčadi raspoređenih u 4 skupine. pobjednici skupina idu izravnom u nokaut fazu dok će za četvrtfinale razigravati drugoplasirani i trećeplasirani sastavi skupina. Nakon grupne faze iz skupina tako će ispasti po jedna momčad. Organizator natjecanja je za sve seniorske ekipe i ove godine osigurao gratis potrošačke bonove koje mogu koristiti za hranu i piće nakon utakmica. Ovo je jedinstven slučaj u ovakvim i sličnim natjecanjima, jer EVONA Liga MZ je prije svega zamišljeno kao natjecanje koje će promovirati sport ali i druženje.

Pored seniorskog turnira 9 momčadi će igrati i juniorski turnir. U fazi je priprema i kadetskog turnira koji će okupiti momčadi i nešto niže starosne dobi. Prvu večer turnira na sada već kultnom igralištu kod 10. osnovne škole će prvi na teren izaći seniori Balinovca i Kruševa. U 21 sat na rasporedu je svečano otvaranje turnira, dok će branitelj naslova Centar 2 u 21.15 sati igrati utakmicu protiv Ortiješa. U 22.15 na teren izlaze momčadi Bijelog brijega i Avenije. Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja predstavljat će grad Mostar na završnom turniru Lige Hercegovine koji se ove godine igra u Grudama.

Kopirati
Drag cursor here to close