Trener Rangersa pred večerašnje finale

Van Bronckhorst: Idemo ispuniti svoj san

"Ako sanjate nešto, onda morate učiniti sve kako bi ste ispunili svoj san. To je jedan cijeli proces, na putu da podignete trofej ali ovaj pehar možete osvojiti samo ako pobijedite u finalu.To je sve što je važno u ovom trenutku" kaže van Bronckhorst
Sport / Nogomet | 18. 05. 2022. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije deset godina, klub se pripremao za sezonu u škotskoj trećoj ligi, zapravo četvrtoj ligi. Otišao je u likvidaciju, što je posljedica hroničnog lošeg upravljanja finansijama. Ostao je Rangers zaglavljen u drugom rangu dvije sezone. Godine rivalstva s Celticom kao da su nestale, sada su tu bili neki drugi klubovi poput recimo Peterheada. I dok je Celtic bez većih problema osvajao nove titule, navijači Rangersa su patili.

U društvo najboljih se klub vratio 2016. godine, ali su i dalje navijači gutali gorke pilule poput one kada klub eliminiran kvalifikacijama za Ligu Europe od rogresa Niederkorna iz Luksemburga, četvrte momčadi ove zemlje po snazi iz lige koja je u tom trenutku bila rangirana kao 46. u Europi. A onda su se stvari počele mijenjati. Pod Gerrardom, Rangers je opet počeo pobjeđivati Galatasary, Porto i Feyenoord, remizirati sa Villarealom i Benficom.

Međutim, ono što se dogodilo pod Gerradovim nasljednikom, Giom van Bronckhorst, bivšim igračem Rangersa, Barcelone, Arsenala i Nizozemske, premašilo je najambicioznije snove. Rangers je stigao do finala Lige Europe, sa njim i 100.000 navijača ovog kluba na finale u Sevillu.

"Ove sezone smo već igrali sa jakim njemačkim momčadima, Dortmundom i Leipzigom. Oni igraju što se tiče stila isto, ali su im formacije drugačije. Eintracht je jaka momčad, vrlo su čvrsti u obrani. Njihov ukupni nastup u Evropi bio je fantastičan, tako da će to biti zaista uzbudljivo finale. U posljednje tri-četiri godine karijere mnogo sam razmišljao o svim trenerima koje sam imao i načinu na koji su pripremali utakmice, kako smo trenirali. Ako sanjate nešto, onda morate učiniti sve kako bi ste ispunili svoj san. To je jedan cijeli proces, na putu da podignete trofej ali ovaj pehar možete osvojiti samo ako pobijedite u finalu.To je sve što je važno u ovom trenutku. Ovo je finale i uvijek morate pronaći pravi balans u svom pristupu, ali ja želim da moj tim uživa u ovoj utakmici. Utakmica protiv Dortmunda kod kuće bila je dobar primjer kada smo morali promijeniti sustav igre i to nam je donijelo pobjedu. Moramo znati kako da u pravom trenutku reagiramo, da budemo fleksibilni i reagiramo kako treba" poručio je Gio van Bronckhorst.

Kopirati
Drag cursor here to close